eur:
393.86
usd:
368.49
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Tüdőrákban Magyarország a világelső

Tüdőrákellenes évnek nyilvánította 2006-ot a Magyar Tüdőgyógyász Társaság, mivel a lakosság számához viszonyítva a világon sehol nem halnak meg annyian ebben a betegségben, mint Magyarországon - közölte az InfoRádióban a társaság elnökségi tagja.

Kovács Gábor elmondta: az országban évente nyolcezer ember veszti életét a betegség miatt, közülük egyre több a nő.

A szakember szerint ezért is szükséges a tüdőrákellenes program, amely szakmailag a miniszterelnök által február 3-án bejelentett magyar rákellenes programhoz illeszkedik.

Kovács Gábor hozzátette: három célcsoportot határoztak meg, ezek közül az egyiket a tüdőgyógyászok és onkológusok, valamint más, érdeklődő orvosok jelentik.

Célunk, hogy az egészségügyi dolgozók minél többet tudjanak meg a tüdőrák vizsgálatával és terápiájával kapcsolatos kérdésekről, előadások és rendezvények keretében - hangsúlyozta a szakember.

A második célcsoport a lakosság, az embereknek ugyanis kevés információjuk van arról, hogy a tüdőrák megelőzhető, illetve korai stádiumban felismerhető, és ekkor hatékonyan kezelhető – mondta Kovács Gábor, aki szerint azt is érdemes tudatosítani, hogy nem kell félni a kezelésekről.

A harmadik célcsoportba az egészségügyi hatóságok kerülnek, amelyeknek biztosítaniuk kell a szükséges feltételeket a betegség elleni küzdelemhez – közölte a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnökségi tagja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×