INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

Internetezésben elmaradunk az európai átlagtól

Infostart / InfoRádió

Magyarországon a 15 éven felüli népesség 33,2 százaléka fér hozzá a világhálóhoz, ezzel az ország a 29. helyet foglalja el Európában - közölte a GfK Hungária piackutató cég.

A közlemény szerint a magyaroknak mindössze 23,8 százaléka tekinthető tényleges - havonta legalább egyszer internetező - felhasználónak.

Az osztrák Fessel-GfK felméréséből kiderül, hogy Európán belül a fejlett skandináv országokban használják a legtöbben az internetet, míg a sereghajtó Albánia.

A 37 országot felölelő kutatás szerint az internet elterjedtségében erős észak-déli, illetve nyugat-keleti megosztottság figyelhető meg.

A 15 évnél idősebb lakosság körében a skandináv országokban 70 százalék feletti azok aránya, akik rendszeresen használják a világhálót, Albániában ez az arány 1 százalék.

A közlemény szerint az internet magyarországi elterjedtsége és kihasználtsága messze elmarad az európai átlagtól, a vizsgált országokban ugyanis összességében 41,8 százalék az internet-használók aránya, míg az Egyesült Államokban mintegy 70 százalék.

A magyar adatok gyakorlatilag megegyeznek a csupán három százalékponttal lemaradó Romániáéval. A Visegrádi Négyek többi tagállama megelőzi Magyarországot.

A GfK Hungária legfrissebb magyar kutatási adatai szerint Magyarországon a legalább havi rendszerességgel internetezők 14 százaléka használja az internetet vásárlásra, 53 százaléka információt keres a világhálón.

Az információt keresők többsége, 79 százaléka kulcsszavas keresőoldalakon kutat termékek után. A felhasználók 62 százaléka közvetlenül ellátogat a termék, vagy a gyártó honlapjára, míg 49 százalékuk szakoldalakat és teszteket hív segítségül a hatékonyabb vásárláshoz.

Kapcsolódó hang

Dunai Albert, a GfK kutatója a felmérésrõl
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018