eur:
392.81
usd:
368
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Támad a Kámaszútra

Mindazok, akiknek nem naprakész a számítógépére telepített vírusirtó - vagy esetleg egyáltalán nem használnak ilyet - jobban teszik, ha legkésőbb csütörtökön Cd-re vagy más külső tárolóra mentik fontos dokumentumaikat, mert pénteken támad a Kámaszútra. Mi szóltunk.

A Nyxem.E néven is ismert vírus elektronikus levelezés útján terjed, felülírja a Windows néhány kritikus fájlját, de a valódi károkat csak minden hónap harmadikán okozza, amikor a gép bekapcsolását követő fél órában aktiválja magát és törli a gépen található összes .doc, .xls, .pdf, .zip, .rar és még néhány kiterjesztésű fájlt.

Ráadásul a vírus megpróbálja – néhány esetben sikerrel – kikapcsolni a gépen futó víruskereső és vírusirtó szoftvereket, és ha ez nem lenne elég, megbénítja a billentyűzetet és az egeret is.

A szakértők tanácsai tehát a következők:

1) mentse el külső adathordozóra fájljait
2) frissítse vírusirtó szoftverét
3) keresse meg és távolítsa el a vírust.

A vírus eltávolítására külön kis „eszközt” talál például az F-Secure, a Symantec, a McAfee vagy a Sophos oldalain.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×