eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Anyja méhében kapott protézist

Az Egyesült Államokban elhagyhatta a kórházat az a csecsemő, akinek a világon először ültettek be a szívébe egy protézist az anyaméhen belül. A beavatkozást november 7-én végezte el egy 16 fős orvoscsoport egy bostoni kórházban.

A magzat szívének fejletlenségét egy ultrahangvizsgálaton fedezték fel a gyermekgyógyászok, akik késobb úgy ítélték meg, hogy az azonnali műtét nélkül csak 20 százalék esélye van a gyermeknek a túlélésre.

Az orvosok egy 9 milliméter hosszú fémcsövet ültettek be a magzat szívébe, hogy biztosítsák a megfelelő véráramlást a szerv két fele között. Az operációt katéterrel végezték el ultrahangos berendezés segítségével.

A kislányt - aki január 10-én jött a világra - a születés után azonnal ismét megműtötték, és a következő 3 évben még 2 operáció vár rá.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×