eur:
393.39
usd:
362.16
bux:
73341.33
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga

Különösen romboló gén a vírusban

Amerikai kutatók szerint egy, a sejtszerkezetet különösen romboló gén miatt annyira veszélyes a madárinfluenza H5N1-es vírusa.

A memphisi St. Jude gyermekkórház kutatócsoportjának a Science című tudományos folyóiratban publikált tanulmánya szerint az emberre is veszélyes kór hatásmechanizmusának megismerése segítheti a szakembereket a hatásosabb ellenszerek kifejlesztésében.

A csoport vizsgálatai szerint az említett gén valamennyi madárinfluenza-vírusban megtalálható, de a szokásos, szezonális influenzát okozó emberi vírusokból hiányzik.

Az influenzavírusok viszonylag egyszerű organizmusok, mindössze 8 génjük van, de még senki nem térképezte fel az ismert influenzavírusok génállományát.

A madárinfluenza H5N1-es vírustörzsét már évtizedekkel ezelőtt kimutatták madarakban, de emberi fertőzést először 1997-ben, Hongkongban okozott.

Címlapról ajánljuk

Rajtaütés Németországban: iszlám központokra csapott le a rendőrség több tartományban is

Az önálló tartománynak számító Hamburgban és több más németországi tartományban radikálisnak tartott iszlám központokat kutatott át a rendőrség. A hatósági razziákra a hajnali órákban került sor, ezúttal is Nancy Faeser belügyminiszter utasítására. Hasonló országos rajtaütés volt tavaly novemberben is. Az egyesületeket a terrorizmus támogatásával, illetve alkotmányellenes tevékenység folytatásával gyanúsítják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×