eur:
390.65
usd:
358.87
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Google cenzúra Kínában

A Google engedett Peking követelésének és a jövőben cenzúrázni fogja kínai keresőprogramját, illetve korlátozza a hozzáférést egyéb szolgáltatásaihoz is.

A keresőprogram nem ad majd ki találatokat olyan letiltott témákra, mint Tajvan függetlensége vagy a Tienanmen téri mészárlás.

A Google már évek óta működteti kínai keresőfelületét, de a kormány számos alkalommal lassította vagy letiltotta a kínai internetezők hozzáférését, ezért a Google döntése.

„A keresési eredmények eltávolítása nincs összhangban a Google küldetésével, de ha nem biztosítanánk semmiféle információt, vagy nagymértékben rontanánk a felhasználás lehetőségét, az még kevésbe lenne összhangban a küldetésünkkel,” áll a Google közleményében.

A szűrt keresésen túl a Google e-mail szolgáltatása, blogprogramja és chatszobái sem lesznek elérhetőek Kínában, a cég ugyanis attól tart , hogy a kormány kikérheti az egyes felhasználók adatait.

Kínában jelenleg körülbelül százmillióan használnak internetes keresőprogramot, és ez a szám becslések szerint két éven belül meg fog duplázódni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kamala Harris vállalja, egyre több vezető demokrata politikus áll be mögé

Kamala Harris vállalja, egyre több vezető demokrata politikus áll be mögé

Kamala Harris alelnök vasárnap este először szólalt meg közleményében azok után, hogy Joe Biden visszalépett az elnökjelölti versenyből. Harris szerint "megtiszteltetés" számára Joe Biden elnök támogatása, és szándékában áll "kiérdemelni és megnyerni" a demokraták elnökjelöltségét. Közben egyre több vezető demokrata politikus áll ki nyíltan Harris támogatása mellett, de több befolyásos párttag is csendben van egyelőre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×