eur:
390.82
usd:
359.05
bux:
72902.85
2024. július 19. péntek Emília

Finomították Chirac bejelentését az atomcsapásról

A francia külügyminisztérium szóvivője szerint a nukleáris csapásmérésre vonatkozó doktrína kiterjesztésének nincs köze az iráni atomprogramról folyó vitához.

Csütörtökön Jacques Chirac elnök úgy nyilatkozott: Franciaország fenntartja magának a jogot arra, hogy nukleáris csapást mérjen bármely országra vagy regionális hatalomra, amely terrorista támadást hajt végre francia földön.

Jean-Baptiste Mattéi külügyi szóvivő azt mondta: a stratégiai környezet miatt változtatták meg az elképzeléseket.

Az államfő kijelentéseit politikai elemzők az iráni atomprogram körüli vitával hozták összefüggésbe. Ezeket a vélekedéseket erősítette, hogy a francia vezérkari főnök rendkívüli háborús szándékkal vádolta meg Iránt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a BBC-nek adott interjújában elismerte, hogy amerikai elnökké választása esetén nehéz lesz együtt dolgozni Donald Trumppal, de Ukrajna fel van készülve erre. A CNN értesülése szerint Zelenszkij és Trump telefonon fog beszélgetni egymással pénteken. Felvételek szerint kigyulladt a Jekatyerinburgban található Uraltranszmash katonai ipari komplexum, amely az egyetlen olyan vállalkozás Oroszországban, amely önjáró tarackokat gyárt. Olaf Scholz német kancellár azt mondta, szóba sem jöhet, hogy Németország még az ukrán légtérben lőjön le orosz rakétákat, ahogy ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×