eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Marosi Ádám a férfi öttusázók egyéni versenyének kombinált száma után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokió Stadionban 2021. augusztus 7-én. A magyar sportoló a 6. helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Marosi Ádám: nagyon nehezen fogom abbahagyni, ha abbahagyom

Még nem tudja, hogy belevág-e az öttusa új változatába, vagy 37 évesen befejezi a pályafutását Marosi Ádám, a tokiói olimpián 6. helyen végző világ- és Európa-bajnok sportoló.

„Balczó András rám írt kint, hogy gratulál és velem együtt örül… Szerintem ennél többet nem kívánhat öttusázó, hogy a nemzet sportolója, a világ egyik, ha nem a legnagyobb sportembere gratulál” – árulta el az InfoRádiónak Marosi Ádám.

Mint megjegyezte, az, hogy a tokiói játékok előtt néhány héttel sikerült kisebb sérülésekkel megúsznia egy komolyabb lovasbalesetet, azt élet akarhatta így, a hatodik helyezésért pedig mindent kiadott magából, de hogy ez jövőre mire lesz elég, azt nem tudja.

„Most biztos, hogy le kell, hogy higgadjak, és át kell gondolnom azt, hogy akarok-e még öttusázni, de nagyon nehezen fogom abbahagyni, ha abbahagyom.”

Egyetértett, hogy Párizs valóban csak három év, de szerinte az öttusában hozott drasztikus változtatások nem neki, hanem inkább a huszonéveseknek kedveznek. Ennek ellenére biztosan ki fogja magát próbálni az új rendszerben, de hogy nekivág-e a kvalifikációnak, az még nem tudja kijelenteni.

A tokiói zárószám:

Marosi Ádám hozzátette: a tokiói 6. helyezést szép kerek befejezése a 23 évnyi pályafutásának, amely során vezette a világranglistát, és kétszer is elhódította a világbajnoki címet. 2009 után tizenkét évvel éppen a tokiói olimpia előtt másfél hónappal állhatott a dobogó legtetején. Megjegyezte, nem tudja, hogy utóbbi szerencse vagy szerencsétlenség, miután

lehet, hogy egy kicsit „jóllakottság-érzéssel” utazott emiatt Japánba.

Végezetül megismételte, nagyon szép pályafutást tudhat maga mögött, amely során nagyon sokat köszönhet az öttusának, amit próbál is visszaadni a sportágnak, akár mint edző, akár mint sportvezető. „Meglátom még, hogy mit fog hozni a jövő…”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×