eur:
381.97
usd:
354.14
bux:
0
2023. december 8. péntek Mária
TOKYO, JAPAN - JULY 23:  Bendeguz Petervari-Molnar of Team Hungary competes during the Men’s Single Sculls Heat 1 on Day 0 of the Tokyo 2020 Olympic Games at Sea Forest Waterway on July 23, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Naomi Baker/Getty Images)
Nyitókép: Naomi Baker/Getty Images

Lecsap a tájfun Tokióra, magyar versenyző programja is változik

A hétvégén ugyan még megússzák komolyabb égszakadás nélkül az In-Fa tájfunt, de a következő trópusi ciklon már Honshu szigetét - és így Tokiót - is eléri.

Talán olyan erős nem lesz, hogy katasztrófát okozzon, de az atléták azokban a napokban szinte biztosan nem maradnak szárazon - számolt be a várható időjárásról az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A rossz idő miatt változik az olimpiai program is. Egyelőre az ismert, hogy az evezősöknél a hétfői evezős programot egy nappal korábban bonyolítják le a tokiói olimpián, így férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz vasárnap száll vízre a negyeddöntőben.

"Kedvezőtlen időjárás várható július 26-án, hétfőn, komoly széllel és erős széllökésekkel, ami vélhetően egyenlőtlen feltételeket jelentene és evezhetetlen lenne a pálya" - indokolta döntését a szervezőbizottság.

A komplett hétfői program előre hozása miatt a férfi és női nyolcasok első futamaira vasárnap helyett szombaton kerül sor.

Az olimpia honlapja szerint a sportág egyetlen magyar indulóját érintő férfi egypárban helyi idő szerint 11.40 és 12.10 között rendezik a negyeddöntőket, a futambeosztást még nem hozták nyilvánosságra.

A magyar evezős péntek reggel magabiztos teljesítménnyel, előfutamában a második helyen célba érve jutott negyeddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×