eur:
392.2
usd:
366.64
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az olimpiai falu bejárata Tokióban, tíz nappal az ötkarikás játékok kezdete előtt, a hivatalos megnyitó napján, 2021. július 13-án. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Két újabb olimpikon lett koronavírusos

Csütörtökön összesen 12 pozitív esetet jelentettek.

Két külföldi sportoló tesztje lett pozitív az olimpiai faluban az Infostart helyszíni értesülései szerint, egybecsengve a helyi tudósításokkal. Ezen kívül összesen tíz, olimpiához köthető fertőzött személyt találtak csütörtökön.

Ezzel már 87-re nőtt a pozitív tesztek száma, és a játékok hivatalosan csak pénteken kezdődnek.

Frissítés: Két újabb strandröplabdázó lett koronavírusos, az amerikai Taylor Crabb és a cseh Marketa Slukov. Crabb összesen négy pozitív tesztet adott, emiatt nem tud rajthoz állni az ötkarikás játékokon. A tünetmentes strandröplabdázó elmondta, be van oltva a vírus ellen és az Egyesült Államokból negatív teszteredménnyel utazott el Japánba, ahol azonban az újabb vizsgálat kimutatta a kórokozó jelenlétét.
Crabb helyett Tri Bourne lesz a negyedik olimpiáján szereplő Jake Gibb párja a viadalon.

Marketa Slukova a cseh csapatból már a második, aki megfertőződött a vírussal, korábban Ondrej Perusic szolgáltatott pozitív eredményt. Mellette az asztaliteniszező Pavel Sirucek, illetve két cseh edző is a fertőzötteknek fenntartott hotelban van jelenleg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×