eur:
394.9
usd:
371.92
bux:
66355.57
2024. április 16. kedd Csongor
Az orosz Kamila Valijeva a rövidprogramját mutatja be a női műkorcsolyázók versenyében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 15-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Valijeva győzhet, de nem ünneplik

Nem lesz csütörtökön magyar szereplője a pekingi téli olimpiának. Ettől még lesz mit nézni: például a női műkorcsolyázók kűrjeit.

Túl azon, hogy ez mindig egy látványos program, ezúttal arra is kíváncsi a nagyvilág, hogyan fut majd az élen álló, doppingvétségbe kevert Kamila Valijeva.

Akármi lesz ugyanakkor az eredmény, az még nem tekinthető majd véglegesnek, mivel a doppingügy teljes kivizsgálása csak ezután következik, a CAS egyelőre csupán Valijeva szereplését engedélyezte. Éppen ezért amennyiben a fiatal orosz korcsolyázó dobogós helyen végez, egyelőre nem adják át az érmeket, ugyanúgy, mint a korábbi csapatversenyt követően.

Az alpesi sízők női kombinációjának legnagyobb kérdése, hogy az amerikai Mikaela Shiffrin fel tud-e állni az eddigi kudarcokból. Eddig még a dobogós helyek közelébe sem tudott jutni a mostani olimpián.

Az északi összetett a csapatversennyel zárul, a németek és a norvégok párharca várható. Eric Frenzel, a németek háromszoros olimpiai bajnoka felépült koronavírus-fertőzését erősödik vele a csapata.

A női jégkorongtorna döntőjében Kanada és a címvédő Egyesült Államok válogatottja játszik. Pjongcsangban az amerikaiak nyertek, Pekingben eddig a kanadaiak voltak meggyőzőbbek.

Bajnokot avatnak még síakrobatikában a női krosszban, ebben a számban eddig mindig kanadai győztest avattak az olimpiákon. Aranyat osztanak gyorskorcsolyában, a női 1000 méteren.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esés a tőzsdéken

Nagy esés a tőzsdéken

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×