eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az orosz Kamila Valijeva a rövidprogramját mutatja be a női műkorcsolyázók versenyében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 15-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Otthon versenyzik újra a doppingváddal illetett orosz műkorcsolyazseni

A hétvégén Szaranszkban sorra kerülő hazai versenyen tér vissza a jégre a műkorcsolyázó Kamila Valijeva, aki doppingbotrányának kirobbanása után lemaradt az egyéni éremről a februári pekingi téli olimpián.

A 15 éves, Európa-bajnok sportoló a kínai fővárosban aranyérmet nyert az orosz csapattal, majd egyéniben a rövidprogram után az élen állt, de a kűrben nem bírta el a rá nehezedő nyomást, s még a dobogóról is lecsúszott. Valijevának egy tavaly decemberi mintájában találtak tiltott szert - ez a csapatverseny után derült ki az olimpián -, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) azonban ennek ellenére engedélyezte számára a pekingi versenyzést.

A műkorcsolyázó ügye még nem ért véget, az Orosz Doppingellenes Ügynökségnek a vétség megállapításának dátumától számítva hat hónap áll rendelkezésére, hogy döntsön az esetleges szankcióról.

A héten Montpellier-ben sorra kerülő műkorcsolya-világbajnokságon az ukrajnai háború miatt nem indulhatnak orosz versenyzők.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×