eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az amerikai Ashley Caldwell a síakrobaták vegyescsapat ugrás számában a pekingi téli olimpián, a csangcsiakoui zónában lévő Kenting Havas Parkban 2022. február 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Elvitték Kína orra elől a most debütáló szám aranyérmét

Az Egyesült Államok válogatottja győzött a vegyescsapatok ugróversenyében síakrobatikában a pekingi téli olimpián.

A finálé első szakaszában hat együttes szerepelt, mindegyiknek három kísérlete volt, és a legjobb négy csapat jutott tovább.

A második etapra a kínaiak, az amerikaiak, a kanadaiak és a svájciak maradtak versenyben a csangcsiakoui Kenting Havas Parkban, az oroszok és a fehéroroszok búcsúztak.

A nők után a kínaiak őrizték első helyüket, de az első férfi kísérleteket követően változott a helyzet, az amerikai kerültek az élre, mivel a kínai Csia Csung-jang az egyébként szépen kivitelezett ugrása után a talajra érkezésnél előre billent és egy komplett szaltót mutatott be. Bravúros mentés volt, de a pontozásnál ez komoly hibának számított. Az utolsó sorozatra, amikor szintén férfiak mutattak be ugrást, az amerikai és a kínai hasonló erősségű gyakorlattal jelentkezett, és bár utóbbi több pontot kapott, a különbséget nem tudta ledolgozni, így az amerikaiaké lett az új szám sporttörténelmi aranya.

A harmadik helyen a kanadaiak zártak.

síakrobatika, vegyescsapat ugrás

1. Egyesült Államok (Ashley Caldwell, Christopher Lillis, Justin Schoenefeld) 338,34 pont

2. Kína (Hszü Meng-tao, Csia Csung-jang, Csi Kuang-pu) 324,22

3. Kanada (Marion Thenault, Miha Fontaine, Lewis Irwing) 290,98

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×