eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Az aranyérmes Rasovszky Kristóf (k), az ezüstérmes német Oliver Klemet (b) és a bronzérmes Betlehem Dávid (j) a férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszás eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Szajna III. Sándor hídjánál 2024. augusztus 9-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A pénteki magyar parádé mérlege: két arany-, két ezüst- és két bronzérem

Nagyszerű magyar sikereket hozott a párizsi olimpia 14. versenynapja. A mérleg: két arany-, két ezüst- és két bronzérem.

ATLÉTIKA. A hétpróbázó Krizsán Xénia a kilencedik, Nemes Rita pedig a 18. helyen végzett. Az utolsó számban, a 800 méteres síkfutásban mindketten egyéni csúcsot értek el.

BIRKÓZÁS. Ligeti Dániel az első mérkőzését megnyerte, a másodikon kikapott a szabadfogás 125 kg-os súlycsoportjában. Első ellenfele a nigériai Ashton Adeyemi Amin Mutuwa volt, a második a török Taha Akgül.

KAJAK-KENU. Minden döntőben szerepelt magyar a pénteki programban. A női kenu kettesben a negyedik helyen végzett Kiss Ágnes és Nagy Bianka. A férfi kajak kettesben ezüstérmet szerzett a Nádas Bence, Tótka Sándor páros. Ugyanebben a számban a B-döntőben szerepelt Kopasz Bálint és Varga Ádám. A női kajak kettesben ezüstérmes lett a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros, harmadik Fojt Sára és Pupp Noémi. A férfi kenu egyes 1000 méteren a hetedik helyen végzett Adolf Balázs. A B döntőben Fejes Dániel harmadik lett, így összességében a 11. helyen zárt.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS. Szenzációs magyar sikert hozott a férfi 10 km-es verseny, Rasovszky Kristóf olimpiai bajnoki címet nyert, Betlehem Dávid a harmadik helyen végzett.

ÖTTUSA. Szép Balázs és Böhm Csaba is bekerült a férfi egyéni versenyben az elődöntőből a szombati döntőbe.

TEKVONDÓ. Márton Viviana a női 67 kg-os kategóriában az elefántcsontparti Ruth Gbagbi, az amerikai Kristina Teachout, majd a belga Sarah Chaari legyőzésével döntőbe jutott. Ott a szerb Alekszandra Perisics ellen mérkőzött – esélyt sem adva ellenfelének, simán nyert 2-0-ra.

VÍZILABDA. A férfi válogatott 9-8-ra kikapott a horvát csapattól az elődöntőben, így vasárnap a harmadik helyért mérkőzhet az Egyesült Államok együttesével.

Címlapról ajánljuk

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken pénteken, a délelőtt folyamán pluszban tartózkodtak az irányadó indexek, miután a csütörtöki munkaerőpiaci adatok némileg megnyugtatták az amerikai gazdaság állapota miatt aggódó befektetőket. Az amerikai részvénypiacok csökkenéssel nyitottak, majd pluszba fordultak, de nagy mozgások nincsenek, fontos makroadatok híján nem érkezett iránymutatás. Itthon a Mol és az OTP részvényein volt ma a befektetők szeme, a két vállalat ugyanis hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×