eur:
394.02
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Sztyepanova félti az életét

Julija Sztyepanova félti saját maga és családja életét, miután ismeretlen tettesek feltörték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnél (WADA) vezetett elektronikus fiókját, és hozzáfértek az abban szereplő adatokhoz.

"Ha ezek után történik velünk valami, akkor tudniuk kell, hogy nem baleset volt" - mondta egy videokonferencián újságíróknak. Sztyepanova közölte, mindent megtesznek saját biztonságuk érdekében. A riói olimpiára sem utaztak el, mert mint mondta, "ha valaki tenni akarna ellenünk valamit, akkor ott valószínűleg sikerrel járt volna".

A 31 éves sportoló jelenleg Észak-Amerikában bujkál, miután az orosz doppingbotrány kirobbantását követően férjével elhagyták hazájukat. Az elektronikus fiókjának feltörése után a család egy másik helyre költözött, az atléta szerint ugyanis az "elkövető" éppen azért akart hozzáférni az adatokhoz, hogy megtudja, hol tartózkodnak.

Sztyepanova férjével együtt 2014-ben robbantotta ki az Oroszországban zajló szisztematikus doppingolással kapcsolatos botrányt, melynek nyomán a Nemzetközi Atlétikai Szövetség július elején kitiltotta az orosz versenyzőket az olimpiáról, a CAS pedig később elutasította a 68 érintett fellebbezését.

A WADA múlt szombaton számolt be arról, hogy ismeretlen tettesek illegális módon megtudták az atléta elektronikus fiókjához tartozó jelszót, s így olyan információkhoz jutottak, mint például a Sztyepanova holléti nyilvántartásában szereplő adatok.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×