eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Győzelemmel rajtolt a női vízilabda-válogatott

Győzelemmel rajtolt a magyar női vízilabda-válogatott a riói olimpián: Bíró Attila Európa-bajnok együttese kedden a 13-11-re nyert a kínai csapat ellen.

A találkozót a harmadik negyedben döntötte el a gárda, mivel ezt a szakaszt 6-3-ra nyerte. Az összecsapás egyik legjobbja a négy lövéséből négygólos Czigány Dóra volt.

A magyar válogatott csütörtökön a spanyolokkal, szombaton pedig a címvédő és világbajnok amerikaiakkal játszik a csoportban. A kvartettből minden csapat bejut a negyeddöntőbe.

Női vízilabdatorna:

B csoport, 1. forduló:

Magyarország-Kína 13-11 (2-2, 4-4, 6-3, 1-2)

---------------------------------------------

Maria Lenk Uszoda, 300 néző néző, v.: Peris (horvát), Sztavridisz (görög)

gólszerzők: Cigány 4, Keszthelyi 3, Bujka, Takács 2-2, Tóth I., Antal 1-1, illetve Ma, Niu 3-3, Csao, 2, Mej, Csang C., Csang V. 1-1

emberelőnyök: 11/12

Magyarország:

-------------

Gangl - Antal, Kisteleki H., Szűcs, Takács, Bujka, Garda - cserék: Keszthelyi, Czigány, Takács, Illés, Tóth, Csabai

Kína:

-----

Jang - Szun, Ma, Niu, Vang, Csang C., Csao - cserék: Mej, Hsziong, Szun, Szong, Csao, Csang V., Csang Cs.

Rögtön jó védekezéssel, majd kihagyott emberelőnnyel kezdett a magyar válogatott. Az első néhány percben mindkét csapat sok hibával játszott, végül a harmadik olimpiáján szereplő Takács Orsolya közeli találatával - amely fórból született - jutott vezetéshez a magyar együttes. A kínaiak szintén emberelőnyből egyenlítettek, majd az első akcióból esett találatot Tóth Ildikó érte el centerből. Az ázsiaiak ötméteresből egalizáltak, majd 11 másodperccel a negyed vége előtt emberhátrányba kerültek. Bíró Attila időt kért, de a figura végén Kisteleki Hanna lövését hárította a kapus.

A második felvonásban újra villant a kínai center, lefordult Garda Krisztináról és büntetőt harcolt ki, amelyet Csao Zsi-han értékesített. A jó centermunkára a túloldalon is akadt példa, Bujka Barbara rázta le magáról emberét és lőtt a hálóba (3-3). A nyáron a Szegedhez szerződött klasszis a következő támadásban újra betalált (4-3), védekezésben pedig úgy tűnt, Gangl is elkapta a fonalat, igaz, Csang Cong hajszálpontos lövésével szemben tehetetlen volt.

A folytatásban Kisteleki úszott meg, és harcolt ki ötméterest, Keszthelyi Rita pedig nem hibázott. A másik oldalon Tóth kiállítását pillanatok alatt gólra váltott a rivális. Néhány percig mindkét gárda csak a kapufát "forgácsolta", majd emberelőnyből Keszthelyi már nem mérte el a távolságot (6-5).

A harmadik felvonás gyors kínai előnnyel és góllal indult - ezzel először vezetett a rivális -, de Antal Dóra legalább ilyen gyorsan válaszolt: akcióból bombázott szélről a léc alá (7-7). Egy kivédekezett emberhátrány után az ellentámadásból Czigány Dóra lövése talált utat a hálóba a blokkoló kezek között. Az UVSE legfrissebb igazolásának megjött a kedve, hiszen néhány pillanat múlva lemásolta előző lövését (9-7). A magyar csapat lendületbe jött, és Keszthelyi pimasz ejtésével háromgólos előnyre tett szert (10-7). Két és fél perccel a negyed vége előtt emberelőnybe került Bíró Attila együttese, a szakember pedig időt kért. Ezúttal is az elképesztő lövőformában lévő Czigányra "rajzolták fel" a figurát, aki egy pattintott bombagóllal hálálta meg a bizalmat (11-7.). Az ellentámadásból a kínaiak felzárkóztak. Arról, hogy újra távolabb kerüljenek, Czigány gondoskodott, aki egy megúszás végén negyedik lövéséből a negyedik gólját is megszerezte. A rivális egy újabb emberelőny végén szépített, de így is háromgólos hátrányból vághatott neki a zárófelvonásnak.

A győzelmet már a negyed elején Antal biztosíthatta volna be, de mintha kicsit megijedt volna attól, hogy milyen üresen van. A kínaiak egy újabb értékesített fórral zárkóztak fel, a túloldalon viszont kimaradt az előny. Nem sokkal később újra megkapta a lehetőséget a magyar válogatott, Bíró Attila időt kért, majd Takács lőtt a léc alá. A hajrában a kínaiak egy emberelőnyös góllal "kozmetikázták" az eredményt.

"Kína nagyon nehéz ellenfél, amelyet a magyar válogatottnak az elmúlt két és fél évben nem sikerült legyőznie. Egyrészt emiatt is örülök a győzelemnek, másrészt nagyon fontos volt a jó kezdés az olimpián, harmadrészt pedig adhat egy olyan önbizalmat a következő mérkőzésekre, amely kell a csapatnak" - nyilatkozta a medenceparton Bíró Attila. "Ez a kínai csapat komoly játékerőt képvisel, de a harmadik negyedben sok mozgással fel tudtuk őket törni, ez volt a fordulópontja a mérkőzésnek, ez által tudtunk több akció- és átlövésgólt dobni."

Az MTI érdeklődésére elmondta, két-három gólt "ajándékoztak" az ellenfélnek, az ilyen hibákat kell elkerülni a folytatásban. "A spanyolok ellen egy-két védekezési hibát kell kijavítani, az egy még komolyabb csapat, többre lesz szükségünk ellenük, az amerikaiakról nem is beszélve" - mondta.

"Ilyen értelemben jó is a sorsolás, mert a spanyol csapatot egy fokkal erősebbnek érzem, az amerikait meg nyilván, ezért remélem, lépéséről lépésre tudjuk majd összerakni a játékunkat" - tette hozzá a szakember.

A további program:

B csoport:

Spanyolország-Egyesült Államok 16.40

A csoport:

Olaszország-Brazília 15.20

Oroszország-Ausztrália 18.00

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×