eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Dénes Tamás: A franciák felé fordul a német kocka?

Nem volt nehéz a franciák eddigi útja, most viszont sztárcsapattal játszanak - mondta az InfoRádió Eb-szakértője. Dénes Tamás szerint az olasz-német rangadó legjobbja Kassai Viktor volt.

Dénes Tamás szerint a németek elleni elődöntő előtt a franciák lassan kezdik emlegetni Sevillát, hiszen a futballtörténelem egyik leghíresebb elődöntőjét, igaz, világbajnokságon ott rendezték, 1982-ben. Ekkor a francia válogatott csúcsformában játszott, de nem tudta legyőzni a németeket, pedig jól futballozott, vezetett is a hosszabbításban, de a tizenegyespárbajban elbukott.

A németek és a franciák egymás elleni mérlege az éppolyan egyoldalú, mint az olaszok és a németeké, de az az előbbi szempontjából jobb, előbbi pedig a németekéből, kérdés, hogy most fordul-e a kocka” - fogalmazott az InfoRádió Eb-szakértője.

Arra a kérdésre, hogy melyik lehet a franciák igazi arca, Dénes Tamás úgy fogalmazott, vasárnap nagyon meggyőzően futballoztak az izlandiak ellen, de messze ez volt a legjobb teljesítményük.

Ha kedvezni akarnék nekik, azt mondanám az 5:2 győzelem után, hogy igaza lehet azoknak, akik úgy vélik, ez egy torna, amin nem lehet egész végig csúcsformában futballozni, a franciák pedig mérkőzésről mérkőzésre játszanak. Nem ők alakították a sorsolást, legalábbis az volt előre elrendelt, hogy melyik csoportban kerülnek az első helyre, de nem volt nehéz útjuk idáig, sztárcsapat ellen nem kellett még játszaniuk, most megkapták a németeket” - mondta Dénes Tamás.

A futball-szakíró a negyeddöntőkben nyújtott teljesítmény alapján a franciákat és a walesieket emelte ki.

A walesiek a belgák ellen nyertek 3:1-re, a másik két csata tizenegyespárbajt hozott: a portugálok a lengyeleket verték meg és kerültek az elődöntőbe. A németek és az olaszok közötti nagy szombati rangadót egész Európa várta, csalódást hozott, egyik csapat sem nyújtotta azt, amire számítani lehetett. A végén a németek egy hosszú tizenegyespárbajban nyertek 6:5-re. A találkozó legjobbja Kassai Viktor, a magyar játékvezető volt” - tette hozzá Dénes Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×