eur:
394.45
usd:
369.84
bux:
65204.17
2024. április 19. péntek Emma
DOHA, QATAR - NOVEMBER 25: Wales goalkeeper Wayne Hennessey fouls Mehdi Taremi of Iran and is given a red card during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between Wales and IR Iran at Ahmad Bin Ali Stadium on November 25, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images)
Nyitókép: Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images

Itt az első piros lap: Schumacher ámokfutását idézte a brutális walesi kapus

Megtörtént az első kiállítás a katari labdarúgó-világbajnokságon. A Wales–Irán mérkőzés 83. percében a britek kapusa, Hennessey azonnali piros lapot kapott Mehdi Tarebi letaglózásáért. Az eset látványa nagyon hasonlított egy hírhedt esetre.

Hennessey a tizenhatoson kívülre futva, előrenyújtott lábbal a támadó fejét is megütve ütközte le az FC Porto iráni csatárát.

Hasonlóan, mint 1982-ben Toni Schumacher, a (nyugat)németek kapusa a francia Patrick Battistont a sevillai elődöntőben. A mostani esetben a legnagyobb szerencse, hogy Tarebi nem sérült meg, a pályán tudott maradni, ellentétben Battistonnal, akit nyakmerevítővel vittek le a pályáról, több fogát is elveszítette.

Érdekes (?), hogy akkor Schumacher a legcsekélyebb büntetést sem kapta, most Hennessey először sárga lapot kapott, aztán a VAR instrukciójára a játékvezető ezt azonnali pirosra változtatta.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×