eur:
394.31
usd:
369.91
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
DOHA, QATAR - NOVEMBER 25: (EDITORS NOTE: In this photo taken from a remote camera from behind the goal) Bamba Dieng of Senegal scores their teams third goal past Meshaal Barsham of Qatar during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group A match between Qatar and Senegal at Al Thumama Stadium on November 25, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Alex Grimm/Getty Images)
Nyitókép: Alex Grimm/Getty Images

Megszerezte első vb-gólját Katar, de megint kikapott

A házigazda Katar 3-1-re kikapott Szenegáltól a labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában, pénteken Dohában.

Az első félidőben mindkét gárda sok technikai hibával futballozott, a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak a támadók. Végül a játékrész hajrájában az egyik hazai védő is nagyot rontott, amivel előnybe került az Afrika Kupa címvédője: a 41. percben egy középre lőtt labdát Huhi képtelen volt kivágni, szerencsétlen mozdulattal éppen Dia elé tálált, aki tíz méterről a jobb sarokba lőtt (0-1).

Nem sokkal a fordulást követően egy szöglet utáni fejesgóllal növelte előnyét Szenegál (egy jobb oldali szögletre Diedhiou robbant be a rövid oldalnál és a keresztléc alá csúsztatott), ezt követően pedig inkább az eredmény tartására összpontosított. A katariak fölénybe kerültek és helyzeteket alakítottak ki, a 78. percben pedig a csereként pályára lépett Muntari fejesével megszerezték történetük első vb-gólját.

A szenegáliak néhány perc múlva egy kis szerencsével visszaállították a kétgólos különbséget, ezzel eldöntötték az összecsapást: a 84. perben a jobbról érkező beadást Dieng az ötösről lőtt kapura, a labda egy katari védőn irányt változtatva pattant a hálóba (1-3).

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×