eur:
388.7
usd:
361.8
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Szocsi, 2018. június 18.A belga Romelu Lukaku, miután berúgta csapata harmadik gólját a Belgium – Panama mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első fordulójában a szocsi Fist Stadionban 2018. június 18-án. (MTI/AP/Matthias Schrader)
Nyitókép: Matthias Schrader

A belgák bebiztosíthatják továbbjutásukat

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság első mai mérkőzését Belgium és Tunézia játssza. Amennyiben a „Vörös Ördögök” nyernek, nagy lépést tesznek a továbbjutás felé – biztosítják helyüket a nyolcaddöntőben, amennyiben vasárnap Panama nem győzi le Angliát. Valljuk be, erre kevés az esély.

A belgák az első kör második legsimább győzelmével kezdtek, miután a második félidőben felőrölték a csoport közép-amerikai szereplőjének ellenállását. A gól nélküli első játékrész után Dries Mertens látványos találattal szerzett vezetést, majd Romelu Lukaku duplázott.

Roberto Martinez szövetségi kapitány nem tervez változtatást a kezdőcsapatában, vélhetően ismét a Thibaut Courtois – Jan Vertonghen, Dedryck Boyata, Toby Alderweireld – Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Thomas Meunier – Dries Mertens, Eden Hazard – Romelu Lukaku összeállítású gárda kezd, amelyben a Kínába igazolt Carrasco és Witsel, valamint a skót Celticet erősítő Boyata kivételével mindenki az öt legerősebb bajnokság valamelyikében játszik. Dedryck Boyata is korábban a Manchester City játékosa volt, még onnan datálódik a barátsága a csapatkapitány Vincent Kompanyval, akinek sérülése miatt bekerült a torna előtt az alaptizenegybe.

A tunéziaiak az első meccsen jól tartották magukat az angolok ellen, egy fura büntetőből lőtt góllal egyenlíteni tudtak, majd egészen a mérkőzés utolsó perceiig úgy tűnt, pontot tudnak szerezni a „háromoroszlánosok” ellen. Harry Kane aztán újra legyőzte a védelmüket. Azon a mérkőzésen kénytelenek voltak kapust cserélni, Muez Hasszen megsérült, Faruk Ben Musztafa váltotta. A belgák ellen is ő kerül a kapuba.

A két válogatott háromszor találkozott eddig egymással, a legfontosabb randevú a 2002-es világbajnokság döntetlenje (1-1).

Legutóbb négy éve játszottak egymással, akkor a belgák 1-0-ra győztek. Jellemzően szoros mérkőzéseket vívott eddig a két csapat.

Nabil Maalul, a tunéziaiak szövetségi kapitánya szerint nincs más választásuk, mint legyőzni a belgákat. „Nincs kétség, hogy az egész arab világ Tunéziára figyel, s Tunéziában van a reménye” – mondta, amikor azt kérdezték tőle, mit szól ahhoz, hogy a többi arab válogatott, a marokkói, a szaúdi és az egyiptomi búcsúja után már csak egyedül nekik van esélyük a nyolcaddöntőbe kerülésre.

G-csoport, Belgium–Tunézia, 14 óra, Moszkva

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×