INFORÁDIÓ 
2019. január 24. csütörtök
Timót

joseph blatter

foci-vb 2018

vlagyimir putyin

Lausanne, 2016. augusztus 25. Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA volt elnöke nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amikor fellebbezési tárgyalására érkezik a lausanne-i nemzetközi Sport Döntőbíróságra (CAS) 2016. augusztus 25-én. A korrupcióval vádolt Blattert hat évre tiltották el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)

Blatter ott lesz a foci-vébén

Infostart / MTI

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnöke, a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől eltiltott Joseph Blatter azt tervezi, hogy eleget tesz Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi meghívásának és ellátogat az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra.

A FIFA-t 1998 és 2015 között irányító svájci sportvezető szóvivője kedden jelentette be, hogy Blatter még nem tudja, mikor és melyik meccsre látogat el a vb-n, de szándékában áll elutazni Oroszországba. Az viszont biztos, hogy a csütörtöki megnyitón, illetve az Oroszország - Szaúd-Arábia nyitómérkőzésen nem lesz jelen.

A 82 éves Blattert és a szintén eltiltott Michelle Platinit, az UEFA korábbi első emberét tavaly októberben hívta meg Putyin a vb-re, jelezve, hogy "régi barátokként" köszöntenék őket a helyszínen. A korábbi FIFA-elnök már akkor jelezte, hogy ott lesz a vb-n, amit most szóvivője megerősített.

Joseph Blattert 2015-ben jogerősen hat, Platinit négy évre tiltotta el a FIFA "összeférhetetlenség" és "hűtlen kezelés" miatt.

Nyitókép: Valentin Flauraud
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018