eur:
393.74
usd:
368.47
bux:
66090.6
2024. április 24. szerda György

Rasovszky Kristóf: elég bunyós volt

Kemény csatában lett hetedik Rasovszky Kristóf Balatonfüreden, a vizes világbajnokságon, a nyíltvízi úszók 5 km-es versenyében.

Rasovszky Kristóf abban a tudatban érkezett az interjúzónába a nyíltvízi úszók 5 km-es versenye után, hogy az ötödik helyen zárt, hiszen először ezt írták ki a helyszínen, így érthetően csalódottan fogadta, amikor az InfoRádió tudósítója közölte vele, hogy a hivatalos sorrendben végül két hellyel rosszabb eredmény szerepel a neve mellett.

„Az utolsó fél körig teljesen jó volt a verseny, de akkor kemény lett a helyzet, főleg az utolsó egyenesben. Elég bunyós volt, a végén úgy szálltam ki, hogy nem lett volna bennem még egy kör” – kezdte értékelését.

A 20 éves úszó célja az volt már az elejétől kezdve, hogy az élmezőnyben haladjon, és ott is maradjon a végén. Volt olyan ellenőrző pont, amelyen elsőként haladt át, de a viadal során szinte végig a legjobb háromban úszott.

„Az utolsó egyenesig úgy voltam vele, hogy jobb is lehet, ám a bunyóval együtt ez egy jó eredmény. Az olasz meglepett a végén azzal, hogy ilyen jól jött” – fejtette ki.

Rasovszky nagyot harcolt az élmezőnyben a két franciával, egyikük mindent bevetett a magyar ellen, a kanyaroknál például a bója alá szorította.

„Ahhoz, hogy elkerüljem, el kellett volna úszni tőle, és az métereket jelent, így inkább felvettem a versenyt. Reménykedtem, hogy ő megy arrébb, de nem hagyta magát” – tette hozzá.

A magyar úszó 10 és 25 km-en is indul. Azt mondta, ott majd arra a figyel, hogy ne az elején vezessen, hanem a végén.

Beszélt arról is, hogy a magyar közönség biztatása sokat segített, nagy élményt jelentett hazai vb-n úszni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×