eur:
394.62
usd:
365.92
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A francia Marcus Thuram (b) és a belga Koen Casteels kapus a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Franciaország - Belgium mérkőzésen a düsseldorfi Merkur Spiel Arénában 2024. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyenge francia teljesítmény is elég volt a továbbjutáshoz

Ismét egy öngól döntött a franciák meccsén.

A világbajnoki ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a belga csapatot a németországi Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, Düsseldorfban.

A 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes francia válogatott és a belga együttes 76. alkalommal találkozott egymással, először 1904 májusában mérkőztek. Az örökmérleg enyhe belga fölényt mutatott a találkozó előtt: 30 győzelem, 19 döntetlen és 26 francia siker, de nagy tornán mind a négy meccsüket Franciaország nyerte. Legutóbb 2021 októberében játszottak egymással: a Nemzetek Ligája torinói elődöntőjében 3-2-re a franciák győztek.

Ezúttal kevés helyzettel és francia mezőnyfölénnyel indult az összecsapás, mivel egyik fél sem vállalt felesleges kockázatot, sokszor szinte állóháborúvá dermedt a játék. Az első fél óra nem is hozott jelentős lehetőségeket, a szünet előtti negyedórában viszont egyre több volt a jó francia támadás, még ha nagy helyzet ekkor sem alakult ki a gallok előtt. A belgáknak viszont több ízben is csupán felszabadításra futotta az erejükből, többnyire az ő térfelükön zajlott a játék.

A pihenő után már veszélyes helyzetig jutott Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese, ám nem tudott élni azzal, hogy a belgák feljebb tolták védekezésüket. Hetven perc után a támadásait addig rendre rossz átadásokkal elrontó belga együttes is kialakított lehetőséget. A hajrában végül szerencsés találattal szereztek vezetést a franciák, az öngóllal pedig tovább is jutottak. A mérkőzés képét és a francia fölényt jól mutatja, hogy húsz kísérletükkel szemben a belgák mindössze ötször próbálkoztak, a kaput egy francia és két belga lövés találta el.

Belgium 2015 júniusa óta nem tudja legyőzni riválisát.

Címlapról ajánljuk
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×