eur:
396.71
usd:
371.44
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
STUTTGART, GERMANY - JUNE 19: (EDITORS NOTE: Image was captured using a static remote camera behind the goal.) Ilkay Guendogan of Germany scores his teams second goal as Peter Gulacsi of Hungary fails to make a save during the UEFA EURO 2024 group stage match between Germany and Hungary at Stuttgart Arena on June 19, 2024 in Stuttgart, Germany. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Nyitókép: Shaun Botterill/Getty Images

Kétgólos vereség a németektől, de van még matematikai esély a továbbjutásra

A magyar válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a házigazda németektől Európa-bajnoki mérkőzésen. A házigazda továbbjutott, a magyar csapat még nem esett ki.

A két összeállítás. Németország: Neuer − Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt − Andrich, Kroos − Musiala, Gündogan, Wirtz − Havertz. Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla, Nagy Ádám, Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga Barnabás.

A mérkőzést a holland Danny Makkelie vezeti.

A mi csapatunkban öt játékos jelenleg is Bundesliga-klub tagja, egy hatodik, Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtől igazolt a Liverpoolhoz. Ketten, Willi Orbán és Dárdai Márton Németországban születtek, mindketten voltak német U21-es válogatottak.

Pályán a csapatok, először a magyar Himnuszt játsszák. Újítás az Eb-n, hogy a nagy kivetítőre kiírják az ország anyanyelvén a szöveget. Érdekes, vajon hány magyar lehet, aki énekelni szeretne, de nem tudja a szöveget?

Sallai Roland előtt alakult ki az első helyzet, Neuer bravúrral védett.

Kai Havertz lövése nem jelentett gondot Gulácsi Péternek.

Bolla 12 méteres lövését Andrich blokkolta. Bátran kezdett a magyar csapat.

A 12. percben Gulácsi Péter óriásit védett, miután Havertz megverte egy kapuközeli párharcban Willi Orbánt. Az Arsenal csatára hét méterről lőtt, Gulácsi bele tudott kapni a labdába. A szöglet után Andrich veszélyesen lőtt, Bolla fejjel tisztázni tudott.

A 18. percben Gündogan passzát Musiala jó helyzetben nem érte elé.

Ismét elkerülhető gólt kapott a válogatott. A 22. percben Gündogan meglökte testtel Willi Orbánt az öt és feles előterében, a védő elesett, Gündogan visszaszerezte a labdát, Gulácsiról, majd Bolláról Musiala elé pattant, aki tíz méterről lőtt, a labda a gólvonalon álló Fiola combjáról pattant a kapuba, 1-0.

STUTTGART, GERMANY - JUNE 19: Jamal Musiala of Germany scores his team's first goal during the UEFA EURO 2024 group stage match between Germany and Hungary at Stuttgart Arena on June 19, 2024 in Stuttgart, Germany. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Musiala góljay. (Fotó: Shaun Botterill/Getty Images)

Majdnem azonnal jött az egyenlítés, Szoboszlai Dominik 20 méteres szabadrúgását, Neuer nagy bravúrral védte a jobb felső saroknál.

Kerkez labdáját Szoboszlai kapásből kapura lőtte, Tah kiválóan blokkolt – sajnos.

Német mezőnyfölény, német labdajáratás után Musiala 15 méterről lőtt. A fél stadion talpra ugrott, de csak az oldalhálóban kötött ki a labda.

A 47. percben, még az első félidőben, Szoboszlai szabadrúgását Willi Orbán, már lesről, megcsúsztatta, Neuer bravúrral védett, majd a kipattanót Sallai Roland a hálóba fejelte. Az asszisztens azonnal jelezte a lest.

A németek vezetnek, fölényben játszanak, de ez sokkal jobb első félidőnk volt, mint a szombati. Szoboszlai "pontrúgásaiból" veszélyes elsősorban a magyar csapat.

Csere nélkül megy tovább a második félidő.

Gulácsi Péter kétszer is jól avatkozott közbe, előbb Gündogan belőtt labdáját, majd Kroos 18 méteres lövését védte. Utóbbinál ráadásul meg is pattant Nagy Ádámon a labda.

Wirtz és Havertz helyére Füllkrug és Sané állt.

Sallai remek beadása után Varga hat méterről, óriási helyzetből, a kapu fölé fejelte a labdát.

Magyar szöglet előtt csere: Nagy Ádám helyén Kleinheisler László. A szögletből nem lett semmi.

A 67. percben szinte a semmiből lőttek gólt a németek, Mittelstädt a balhátvéd helyéről középre lőtte a labdát, s a védők között üresen hagyott Gündogan kapásból a bal alsó sarokba lőtt, 2-0.

STUTTGART, GERMANY - JUNE 19: Ilkay Gundogan of Germany celebrates scoring the second goal with Antonio Rudiger and Leroy Sane during the UEFA EURO 2024 group stage match between Germany and Hungary at Stuttgart Arena on June 19, 2024 in Stuttgart, Germany. (Photo by Catherine Ivill - AMA/Getty Images)
Ilkay Gündogan öröme. (Fotó: Catherine Ivill - AMA/Getty Images)

Andrich és Musiala lement, Can és Führich álltak be.

Gulácsi újabb két jó védése, Sané lövése volt a nehezebb, szögletre ütötte a labdát.

Marco Rossi kettőt cserélt, Kerkez Milos és Bolla Bendegúz lement, Nagy Zsolt és Ádám Martin álltak be.

Szoboszlai szöglete után Emre Can fejjel mentett Ádám Martin elől a kapu torkában.

Török anyanyelvűt váltott török anyanyelvű a németeknél, Gündogan-Undav-csere.

Csoboth Kevin és Gazdag Dániel is bemutatkozhat az Eb-n, Varga és Sallai mentek le.

Sané megugrott, Orbán sarkáról szögletre pattant a labda.

Szoboszlai szabadrúgása után Neuer alig tudta elütni a labdát, Orbán kapura kanalazta, de a gólvonalon álló Kimmichről kijött a labda.

A 90. percben Can kezezett a tizenhatoson belül, de ez nem számított. Vajon miért?

Vége a mérkőzésnek. A magyar válogatott ismét kétgólos vereséget szenvedett. Kevéssé vigasztaló, de a szombatinál jobb játékkal. Gulácsi Péter volt a csapat legjobbja.

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×