eur:
396.73
usd:
371.54
bux:
71065.1
2024. június 26. szerda János, Pál
Az angol  Jude Bellingham ünnepel, miután megszerezte csapata első gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Szerbia-Anglia mérkőzésen Gelsenkirchenben 2024. június 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Christopher Neundorf

Újabb rekord született a németországi Eb-n

A labdarúgó Európa-bajnokságok történetében Jude Bellingham lett a valaha volt legfiatalabb játékos, aki győztes gólt szerzett - írta az IFFHS annak kapcsán, hogy az angol focisat fejesével nyert a csapata 1-0-ra Szerbia ellen.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet anyaga szerint a 20 évesen és 353 naposan szerepelt Bellingham az első európai játékos, aki 21 éves kora előtt immár három nagy tornán is szóhoz jutott, miután már pályára lépett a 2021-es Eb-n és a 2022-es világbajnokságon is. További érdekesség, hogy a klubszinten a Real Madridot erősítő labdarúgó jegyezte Anglia nyitógólját az utóbbi vb-n is.

A győzelem nyomán Gareth Southgate lépett elő az első olyan angol szövetségi kapitánnyá, aki csapatával nyolc egymást követő Eb-mérkőzésen maradt veretlen 90, illetve 120 perc alatt. A vasárnapi meccseket sorra véve az IFFHS kiemelte, hogy Hollandia a nagy tornákat - vagyis a vb-t és Eb-t - tekintve

a legutóbbi nyolc bemutatkozó mérkőzése közül a hetediket nyerte meg a lengyelek feletti 2-1-es siker révén.

A németalföldieknél 21 évesen és 303 naposan mint az elmúlt hatvan év legfiatalabb kapusa jutott szóhoz Eb-meccsen kezdőként Bart Verbruggen.

A Szlovénia-Dánia összecsapás (1-1) sajátosságát az adta, hogy a skandinávok kezdőcsapatában helyet kapott az a Christian Eriksen, akinek a három évvel ezelőtti kontinenstorna nyitókörében a finnek elleni találkozó közben megállt a szíve és a pályán élesztették újra. Azzal, hogy vasárnap szerepelt, ráadásul a vezető gólt is megszerezte, 32 évesen és 123 naposan a legidősebb játékos lett, aki Dánia válogatottjában Európa-bajnokságon eredményes tudott lenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Csúnya lefordulás az európai tőzsdéken

Csúnya lefordulás az európai tőzsdéken

Az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt szerda reggel a kereskedés, ezt követően Európában a tegnapi esést követően már pluszban nyitottak a tőzsdék, a déli órákra azonban elfogyott a lendület és lefordultak a vezető részvényindexek. A határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján Amerikában vegyes lehet a nyitás, a tegnapi ralit követően azonban tovább emelkedhet az Nvidia árfolyama. Gazdasági események szempontjából az amerikai lakáspiaci adatokra lesz a mai napon érdemes figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×