eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nizza, 2018. május 31.Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy nizzai edzésen 2018. május 31-én. A francia válogatott a június 14-én kezdődő orszországi világbajnokságra készül. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Tour de France a foci-Eb-n: alpesi szakasz következik

A L’Équipe talán a Tour de France hangulatát is idézve várja a világbajnok francia labdarúgó-válogatott ma esti, bukaresti, a svájciak elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőjét. „Alpesi szakasz” – írta főcímében a 21 órakor kezdődő mérkőzésről. Egy másik lap, a Provence mintha sürgetné az eddig közepes teljesítményt nyújtó válogatottat: „Ideje felnőni”.

A L’Équipe Paul Pogbát a tojáslabdás futball talán legnagyobb sztárjához, a legendás irányítóhoz, Tom Bradyhez hasonlította. Kylian Mbappé kapcsán azt jegyezte meg, hogy csupán a gól hiányzik eddig a játékából, bár eddig nem szerzett gólt az Európa-bajnokságon, részese volt a franciák minden találatának.

A Kékek a 2016-os Európa-bajnokságon és a 2018-as világbajnokságon 14 mérkőzést játszottak, s ezek közül csupán egyet, az öt évvel ezelőtti párizsi döntőt veszítették el. A csoportmérkőzések során sem otthon, sem Oroszországban se tündökölt a csapat, de mindkétszer jól játszott az egyenes kieséses szakaszban. 2016-ban az íreket 2-1-re, 2018-ban az argentinokat 4-3-ra verte meg a nyolcaddöntőben.

Gond tehát nincsen, de Didier Deschamps mégis változtatásra készül, mégpedig az eddig bizonytalankodó védelemben. Szinte minden lap egyetért abban, hogy három hátvéddel fogja pályára küldeni a csapatot.

A Le Parisien a Varane, Lenglet, Kimpembe hármast tippeli, Pavard és Rabiot lenne előttük a két szárnyvédő. A L’Équipe hasonló felállást jósol, de Rabiot helyén Lucas Hernandezzel. Az olasz Gazzetta dello Sport is a Varane, Lenglet, Kimpembe triót várja, Pavard-ral és Hernandezzel. Mindez azt jelenti, hogy az egyik középpályást „áldozza fel” Lenglet bevetéséért.

A svájci lapok csodának tartanák, ha válogatottjuk felülkerekedne a franciákon, ugyanakkor tény, hogy a két válogatott legutóbbi öt meccséből négy is döntetlenül végződött. Legutóbb a 2016-os Eb csoportszakaszában találkoztak, a mérkőzés akkor nem hozott gólt. Előtte, a 2014-es brazíliai világbajnokságon 5-2-re győztek a franciák.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Számos ország közelmúltbeli esete azt mutatja, hogy a feldolgozóipari foglalkoztatás növelése ahhoz hasonló, mint amikor egy gyorsan távolodó célpontot üldöznénk. Az automatizálás és a képzettséget igénylő technológiák jelentősen valószínűtlenné tették, hogy a feldolgozóipar olyan munkaerő-felszívó hatással bírjon, mint amilyennel egykor rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy a jövő „jó munkahelyeit” a szolgáltatóiparban kell megteremteni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×