eur:
394.61
usd:
365.18
bux:
65477.72
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A walesi Aaron Ramsey (b) kapura lő a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Törökország-Wales mérkőzésen a Bakui Olimpiai Stadionban 2021. június 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/Dan Mullan

Kemény Dénes szerint furcsa dolgok jönnek az Eb utolsó csoportfordulójában

Akik a klubjukban valamiért nincsenek "jól", azoknak ugyanúgy új impulzus a válogatott, mint azoknak, akik a hétköznapjaikban is jól érzik magukat - utalt a walesiek sikerességének titkára az Eb második csoportfordulójának nyitányát elemezve a korábbi pólós sikerkapitány.

Az olasz válogatott a labdarúgó-Eb-csoportkör második fordulójában a Svájc elleni 3-0-s sikerrel bebiztosította továbbjutását a nyolcaddöntőbe, így Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott háromszoros olimpiai bajnok sikerkapitánya szerint Roberto Mancininak úgy kell beosztani a csapat erőforrásait a továbbiakra, hogy jusson is, maradjon is.

"Ha valaki eljut a döntőig, akkor hátravan még öt mérkőzés, fontos, hogy a legfontosabb játékosokat pihentessék. Ugyanakkor azt gondolom, a sportszerűségnek ez azért nem tesz jót, mert a csoportban lévő további csapatok még reménykednek a továbbjutásban, és akkor így az a helyzet fog kialakulni - és ezt fogjuk látni több csapatnál is -, hogy a stabil továbbjutó elveri az első két ellenfelét, majd esetleg pontot vagy pontokat veszít az utolsó mérkőzésen, ezzel befolyásolva a többi továbbjutó kilétét" - fogalmazta meg várakozásait Kemény Dénes.

Ezt elsősorban lebonyolítási hibának tartja, ugyanakkor attól "messze vagyunk, hogy a futballt úgy rendezzék, mint a teniszt, hogy csak egyenes kieséses rendszerből áll".

A walesiek törökveréséről is szólt: ismert, két olyan játékos vezérletével győztek a szigetországiak, akik játékos-pályafutása mintha megrekedt volna, gondolva Gareth Bale-re és Aaron Ramsey-re.

"Ilyen szituációkban mindig jó tapasztalatom volt.

  • Előfordult, hogy egy játékosom a klubjában nem a megfelelő poszton játszott, vagy nem érezte valamiért jól magát, aztán kivirult a válogatottban, és sokkal jobb teljesítményt tudott nyújtani.
  • Persze olyan is volt, hogy valaki jól teljesített a klubjában, de a válogatott mégis egy plusz ingert jelentett neki."

A dánok és a belgák koppenhágai összecsapásán - Christian Eriksen csaknem tragikus kimenetelű esetének és Romelu Lukaku tündöklésének fényében - arra számít, hogy a dánoknak nehéz félretenni a történteket, és bár a belgák "úri módon fognak viselkedni", nem tévesztik szem elől a célt, hogy meg kell nyerni a mérkőzést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×