eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kylian Mbappe (b) és Antoine Griezmann a francia labdarúgó-válogatott nizzai edzésén a Wales elleni barátságos mérkőzés előestéjén, 2021. június 1-jén. A franciák a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra készülnek, ahol a csoportkörben Magyarország lesz az egyik ellenfelük.
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Euro 2020: balhé a francia támadók között

Olivier Giroud szóvá tette, hogy nem passzol neki Kylian Mbappé, a kapitány békített volna, Giroud hajlott is rá, de a szélső elutasító volt.

A spanyol AS a francia L’Equipe értesüléseire hivatkozva arról számolt be, hogy a 22 éves klasszis támadónak nem tetszett, hogy a Bulgária elleni felkészülési meccsen csereként duplázó Chelsea-csatár a találkozót követő sajtótájékoztatón nyilvánosan kritizálta csapattársait, főként Mbappét, amiért nem passzoltak neki a második félidőben, Wissam Ben Yeddernek és Benjamin Pavard-nak viszont megköszönte az asszisztot – írja az m4sport.hu.

Mbappé a hírek szerint olyannyira zokon vette Olivier Giroud megnyilvánulását, hogy sajtótájékoztatón kívánt visszavágni a friss Bajnokok Ligája-győztesnek, ám a szövetségi kapitány, Didier Deschamps lehűtötte a szélsőt, mondván, inkább a németek elleni első csoportmeccsre koncentráljon.

A L’Equipe kiemeli, hogy az eset vélhetően egy csapaton belüli harc, melynek lényege, hogy Mbappé sokkal szívesebben látná a kezdőben Karim Benzemát, akit a bolgárok elleni meccsen látványosan keresett a labdákkal, míg a 41. percben sérülés miatt be nem hozták a helyére Giroud-t, mert ezt követően inkább egyedül próbálta megoldani a helyzeteket.

Az eset tisztázása érdekében Deschamps külön találkozót szervezett a két futballistával, hogy rendezzék nézeteltérésüket, melyre

Giroud nyitott is volt, ölelés kíséretében kért volna elnézést, ám a Mirror szerint Mbappé ezt nem fogadta kitörő lelkesedéssel.

A franciák az eggyel korábbi németek és az Eb-címvédő portugálok mellett a magyar válogatottal játszanak majd a csoportban. A magyar–franciát jövő szombaton 15 órától a Puskás Arénában rendezik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×