eur:
396.74
usd:
355.27
bux:
74673.75
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára a szilvásváradi négyesfogathajtó-világbajnokság sajtótájékoztatóján Budapesten, a Nemzeti Lovardában 2024. augusztus 26-án. Tizenhárom nemzet 41 versenyzője, köztük 13 világbajnok vesz részt a négyesfogathajtó-vb-n szeptember 4.és 8. között.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Marad a posztján Schmidt Gábor

További négy évig ő lesz a kajak-kenu szövetség elnöke.

Újabb négy évig Schmidt Gábor vezetheti elnökként a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget (MKKSZ) - döntöttek a küldöttek a sportszervezet tisztújító közgyűlésén.

A sportvezető, aki egyedüli jelölt volt a posztra, a 143 lehetséges szavazatból 136-ot kapott.

Az elnökség tagjává választották még a sportolói bizottságot vezető Balla Virágot, valamint Doma Gergőt, Horváth Gábort, Nagy-Rasztotzky Esztert, Benkő Zoltánt, Schmidt-Kovács Katalin Emesét, Kálmán Tibort és Farkas Gabriellát. A versenysport bizottság elnöke Csabai Edvin, a sportfejlesztési bizottság elnöke Petrovics Kálmán, a civil kapcsolatok bizottságának elnöke Antal Dénes lett.

Schmidt Gábor, a szervezet korábbi főtitkára - jelenleg sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár - 2016 óta az MKKSZ elnöke. Újraválasztása előtti beszédében felidézte, hogy 1988 óta dolgozik a kajak-kenuban, amelyben folyamatosan magasan van a mérce.

"A célunk az, hogy ezt mindig túlszárnyaljuk, ezért is szeretek ebben a sportágban dolgozni. Az idei olimpiai szereplésünk fantasztikus volt, hiszen mind a tíz számban döntőben szerepelhettünk és hét érmet szereztünk" - emelte ki, hozzátéve, hogy az elmaradt arany miatt azért van bennük egy kis elégedetlenség.

"Emiatt láttam a szakmai vezetőkön a csalódottságot. A jövőben azon kell dolgozni, hogy töretlenül a világ élvonalában maradjunk. Ehhez minden feltétel adott, a jövő egyik feladata, hogy megtanuljuk alkalmazni és használni a modern technológiákat" - fogalmazott a régi-új elnök.

Schmidt Gábor méltatta a közgyűlés elnöki posztjáról leköszönő Baráth Etelét, akit a kilencvenes évek végén kezdődött sportági aranykor meghatározó szereplőjének nevezett. Egyúttal tiszteletbeli elnöki cím adományozását javasolta az MKKSZ egykori elnökének, ezt a tagság, amely hosszú percekig, állva tapsolva köszönte meg a sportvezető több évtizedes munkáját, egyhangúlag támogatta. Sztanity László és a sportág legújabb örökös bajnoka, a kajakos Kőhalmi Emese az MKKSZ tiszteletbeli tagja lett. A közgyűlés új elnökének Banai Ádámot, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatóját választották.

Az őszi közgyűlés elején átadták az Arany Érdemérmet, amely a sportág legmagasabb kitüntetése, ezt idén Janza Péter versenybíró, a felügyelő bizottság elnöke kapta.

A megjelentek egyhangúlag elfogadták az éves sportszakmai tevékenység értékelését és a 2022-ben indult sportágfejlesztési stratégia időszaki végrehajtásáról szóló beszámolót. Szakács Bálint, az MKKSZ ügyvezető igazgatója közölte: országszerte zajlik az árvízi helyzet utáni kárfelmérés, a szövetség pedig segíteni fog a helyreállításban.

A közgyűlés megválasztotta a stratégiai bizottság öt tagját is, Balázs Pétert, Bán Kristóf Tamást, Béke Lászlót, Kálmán Péter Györgyöt és Sujbert Leventét.

A tisztségviselők megbízatása négy évre, a 2028-as Los Angeles-i olimpiát és paralimpiát követő közgyűlésig szól.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Felszállt a kínai sárkány: most lehet rajta nagy pénzt keresni?

Felszállt a kínai sárkány: most lehet rajta nagy pénzt keresni?

Óriási gazdaságélénkítő csomagot jelentett be a héten a kínai jegybank és a kormány. Kínának szüksége is van erre, hiszen a gazdasági növekedés lassul, az eddigi növekedési modell már a határait feszegeti. Az ország részvénypiaca évek óta csak szenved, azonban hosszú ideje most először talán látszik a fény az alagút végén és eljöhet e trendszerű részvénypiaci emelkedés Kínában is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×