eur:
392.92
usd:
352.1
bux:
73152.46
2024. augusztus 27. kedd Gáspár
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa csapatának sajtóértekezletén Lipcsében 2024. február 12-én. Az RB Leipzig másnap a Real Madrid ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Jan Woitas

Belga csapattársat kap kölcsönbe Gulácsi Péter

Eb-t megjárt belga középpályást vett kölcsön a Leipzig.

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, a RB Leipzig kölcsönvette Arthur Vermeerent, az Atlético Madrid belga válogatott labdarúgóját.

A lipcsei klub honlapjának beszámolója szerint a 19 éves, védekező középpályásként bevethető játékos ott volt a nemzeti együttessel a nyári, németországi kontinenstornán, s egyelőre egy évre igazolt a Leipzighez. Szerződése ugyanakkor vásárlási kötelezettséget is tartalmaz, amennyiben Vermeeren meghatározott számú mérkőzésen pályára lép. Ez esetben 2029-ig a lipcseiek futballistája lesz.

A fiatal játékos leigazolására azért volt szükség, mert az ezen a poszton szereplő osztrák Xaver Schlager súlyos térdsérülés miatt hosszú időre kidőlt.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt Leipzig szombaton a VfL Bochum ellen 1-0-s győzelemmel kezdte az új idényt: Gulácsi végigjátszotta a mérkőzést, míg Orbánt a 85. percben utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt azonnali piros lappal kiállította a játékvezető.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico: egy golyó hihetetlen pusztítást tud végezni az emberi szervezetben

Robert Fico: egy golyó hihetetlen pusztítást tud végezni az emberi szervezetben

„Tudok dolgozni, de nem vagyok képes súlyt emelni” – tájékoztatott egészségi állapotáról Robert Fico szlovák miniszterelnök, aki ellen idén májusban követtek el merényletkísérletet. A kormányfő közölte, hamarosan nyilvánossá teszik a merényletről készült belügyi jelentést. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Robert Fico vezeti a pártelnökök bizalmi listáját.

Visszaüthet a Földnek a NASA kisbolygóvadászata

Olasz kutatók szuperszámítógép segítségével szimulálták, hogyan éri el a Földet a Dimorphos nevű aszteroidából kirobbant 1 millió kg törmelék, amit a NASA bolygóvédelmi tesztje hozott létre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.27. kedd, 18:00
Koren Balázs
matematika tanár, a ProSuli szakmai vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 27. 14:52
×
×
×
×