eur:
393.53
usd:
354.15
bux:
73239.7
2024. augusztus 23. péntek Bence
Nyitókép: Pixabay

Az utolsó pillanatban vesztette el a győzelmet a Paks

A magyar kupagyőztes Paksi FC 2-2-es döntetlent ért el a cseh Mladá Boleslav vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező negyedik, utolsó fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.

Bognár György együttese a második félidő közepén Kinyik Ákos öngóljával ugyan hátrányba került, de a 37 éves Böde Dániel - pályára lépését követően mindössze két perccel - a 80. percben egyenlített, a 85.-ben pedig gyönyörű gólpasszt adott Papp Kristófnak. A hazaiak végül a jelzett hétperces hosszabbítás végén egy szép szabadrúgásgóllal egyenlítettek.

A párharc győztese bejut a harmadik számú európai kupasorozat főtáblájára. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Magyarországon.

A gól nélküli első félidőben a hazaiak némi fölényben futballoztak, azonban nem igazán tették próbára a magyar klubtól várhatóan távozó Szappanos helyet szereplő Simon kapust. A vendéglátók így is kis híján előnybe kerültek, a 28. percben Kusej egyedül törhetett kapura, de mellé lőtte a ziccert.

A játék képe a fordulást követően sem változott, mígnem a 65. percben egy jobb oldali akció végén szinte a semmiből Kinyik öngóljával előnybe kerültek a csehek.

Bognár György a 78. percben pályára küldte Böde Dánielt, a korábbi válogatott támadó pedig mindössze két perccel később megvillant, egy szép csel után higgadtan lőtt a hálóba. A veterán csatárnak köszönhetően öt perccel később fordított a Paks: végigrobogott a jobb oldalon, majd tökéletesen passzolt középre, Papp pedig már csak az üres kapuba továbbított.

A jelzett hétperces ráadásra érezhetően magasabb fokozatra kapcsolt a hazai csapat, Lenzsér a 96. percben megkapta a második sárga lapját, a kiállítást követően pedig a megítélt szabadrúgást Ladra 17 méterről védhetetlenül lőtte a kapuba, a labda a felső lécről vágódott a hálóba.

Címlapról ajánljuk

Gellért Gábor: speciális gyakorlatokat is kitaláltak Rasovszky Kristófnak

Nemcsak mentálisan bizonyult a legerősebbnek a nyílt vízi úszók mezőnyében Rasovszky Kristóf, hanem fizikailag is topon volt a párizsi ötkarikás játékokon, ezért lett olimpiai bajnok – mondta az InfoRádióban Gellért Gábor, a szakág szövetségi kapitánya. Meglátása szerint a Szajna vizének minősége nem volt megfelelő, de példákat sorolva illusztrálta, hogy korántsem ismeretlen ez a probléma az úszók számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×