eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Könyves Norbert (b2) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett Szerbia ellen a labdarúgó Nemzetek Ligája harmadik fordulójában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen Belgrádban 2020. október 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Elengedi válogatott csatárát a Paks

Az ötszörös válogatott Könyves Norbert távozik a Magyar Kupa-címvédő Paksi FC labdarúgócsapatától.

Haraszti Zsolt ügyvezető a klub szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a játékoskeretben lényeges változás nem lesz, egyelőre Ötvös Bence az egyetlen érkező, Könyves Norbert pedig távozik, mert június végén lejár a szerződése, és kérte, hogy engedjék el.

A válogatott csatár a harmadik időszakát töltötte a tolnaiaknál, akikkel ezüstérmes lett az élvonalban. Az előző idényben 31 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett.

Haraszti megjegyezte: reméli, meg tudják ismételni a 2011-es Európa-liga-szereplésüket, amikor a selejtező harmadik fordulójáig jutottak. Idén az első körben a román másodosztályú és kupagyőztes Corvinul Hunedoarával találkoznak, a párharcot július 11-én hazai pályán kezdik. Továbbjutás esetén a horvát HNK Rijeka, kiesés esetén a Konferencia-ligában pedig a ciprusi AEK Larnaca vár a paksiakra.

A Magyar Kupa-győztes egy hete kezdte meg a felkészülést, amelynek részeként a szlovéniai edzőtáborban a tervek szerint az Austria Wien és a Bohemians Praha ellen is pályára lép.

A tájékoztatón bemutatták a klub kabalaállatát, egy három hónapos kuvaszt, amelyet a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesülettől kap a Paksi FC. A kutya nevét a szurkolók választhatják majd ki, és minden hazai mérkőzésen találkozhatnak vele - mondta Balog Judit társügyvezető.

Hozzátette, azért választották a kuvaszt, mert hungarikum, a Paksi FC pedig csak magyar játékosokat foglalkoztató klub. Emellett a kuvasz veszélyeztetett fajta is volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Kutya nehéz évek várnak az alapkezelőkre, a korábbi recepteket ki lehet dobni a kukába

Kutya nehéz évek várnak az alapkezelőkre, a korábbi recepteket ki lehet dobni a kukába

Felemás éve volt tavaly a globális alapkezelői piacnak: bár a kezelt vagyon 12%-kal közel 120 000 milliárd dollárra nőtt, a nyereség 8,1%-kal csökkent – derül ki a Boston Consulting Group által közzétett Global Asset Management jelentésből. Nincs könnyű dolguk a vagyonkezelőknek, mivel a korábbi receptek már nem működnek: a piaci teljesítmény húzóerejére alapozni édeskevés lesz, közben egyre nagyobb teret nyernek az alacsony díjakkal operáló passzívan kezelt alapok, és hiába vannak innovációs ötletek, ezeknek csak töredéke bizonyul életképesnek. Lehet azért megoldás az egyre sokasodó problémákra: egy jó AI-stratégia sokat segíthet a profitnövelésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×