eur:
396.56
usd:
369.77
bux:
70319.21
2024. június 20. csütörtök Rafael

Különös hanghatásra készülhetnek a hétvégén a Balatonnál

Ferrarik köröznek a Balaton Park Circuiten.

Első alkalommal rendezik meg a Balaton Park Circuiten a Ferrari Challenge versenysorozat magyar futamát, a Trofeo Pirelli Europe idei második fordulóját rendezik a pályán – írja a vezess.hu.

Az idénynyitó mugellói versenyen magyar siker született, hiszen a Coppa Shell kategóriában Válint Tibor futamgyőzelmet aratott, Válint Bence pedig a sorozat királykategóriájában, a Trofeo Pirelliben egy első és egy második helyezéssel zárta a hétvégét. A fiatal tehetség így a pontverseny éllovasaként érkezett meg Balatonfőkajárra, maga mögé utasítva mások mellett az egykori F1-es német pilótát, Timo Glockot is.

Csütörtökön délelőtt az első tesztek még a pályával való ismerkedésről szóltak, többször lengett a piros zászló, mert a kavicságyból kellett kimenteni néhány Ferrarit. Válint Bence az első gyakorláson a második legjobb időt futotta a rutinos Giacomo Altoé mögött, aki valószínűleg a legnagyobb riválisa lesz a hétvége folyamán.

Pénteken még csak tesztel a mezőny, a közönség számára szombaton nyílnak meg a Balaton Park Circuit kapui. Szombaton és vasárnap délelőtt az időmérőké, délután a versenyzésé lesz a főszerep.

Címlapról ajánljuk
Kitoloncolás: Németország Üzbegisztán-terve beelőzheti a britek Ruanda-tervét

Kitoloncolás: Németország Üzbegisztán-terve beelőzheti a britek Ruanda-tervét

Üzbegisztánnal tárgyal Németország arról, hogy a bűncselekményt elkövető afgánokat az ázsiai országon keresztül toloncolhassák haza. Dánia és az Egyesült Királyság Ruandával, Olaszország pedig Albániával állapodott meg az illegális bevándorlók kitelepítéséről. A Migrációkutató Intézet kutatási vezetőjét, Sayfo Omart kérdeztük a megoldásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
Új iparág megszületését lengette be Nagy Márton

Új iparág megszületését lengette be Nagy Márton

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter fogadta a legnagyobb akkumulátoripari cégek közé tartozó SK ON Hungary és CATL Debrecen képviselőt. Az egyeztetések keretében Cho Daehee-vel, az SK ON Hungary ügyvezető igazgatójával és Jason Chen-nel, a CATL európai működésért felelős ügyvezető igazgatójával tárgyalt. A megbeszélés során a felek áttekintették az elektromos járműiparhoz kapcsolódó akkumulátoripar nemzetközi helyzetét, különös tekintettel annak európai helyzetére, továbbá az ágazat előtt álló kihívásokat és a zöld átállásban rejlő lehetőségeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×