eur:
396.23
usd:
369.42
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a bajnoki trófeával az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában játszott Manchester City-West Ham United mérkőzés után a manchesteri Etihad Stadionban 2024. május 19-én. A csapat egymás után negyedszer nyerte meg a bajnokságot.
Nyitókép: MTI/AP/Dave Thompson

Lapértesülés: elválik a City és Pep Guardiola útja

Angol sajtóhírek szerint Josep Guardiola jövő nyáron elhagyja a Premier League-ben szereplő Manchester City labdarúgócsapatát.

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City kispadjára 2016 nyarán érkezett Pep Guardiola, és az elmúlt nyolc évben az országban hat Premier League-et, két FA Kupát, négy angol Ligakupát és két Community Shieldet nyert, továbbá a Bajnokok Ligája, az Európai Szuperkupa és a klubvilágbajnokság trófeáját is elhódította.

Az 53 éves katalán szakember a tavalyi szezonban volt a legsikeresebb vezetőedzőként, hiszen a bajnokság mellett az FA Kupát és a BL-t is megnyerte a Cityvel tavasszal. Ezért is volt csalódás a manchesteri szurkolóknak, hogy habár a Premier League-ben címet védett a csapat, a BL-negyeddöntőben kiesett a Real Madriddal szemben, az FA Kupa döntőjét pedig a városi rivális Manchester United ellen szombaton elbukta.

Josep Guardiola szerződése jövő nyáron jár le a Manchester Citynél, de a Daily Mail úgy értesült, hogy a folytatástól függetlenül az edző már eldöntötte, hogy egy év múlva távozik a klubtól – számolt be az Origo. A City vezetői ugyan a hírek szerint szeretnének teret és időt adni Guardiolának, hogy végső döntést hozzon a jövőjét illetően, mert azt szeretnék, ha történetük legsikeresebb edzője meghosszabbítaná a szerződését, de a katalán szakember hajthatatlannak tűnik a távozását illetően.

Guardiola azt megerősítette, hogy a következő idényben még marad a kispadon, és azt is beismerte, hogy még az idei nyáron komoly változások lehetnek a csapat keretében. A hírek szerint Ederson iránt a szaúd-arábiai al-Ittihad csapata is érdeklődik, de Kevin De Bruyne is a szaúdiakhoz szerződhet a City játékosai közül, továbbá a manchesteriek Bruno Guimaraest, a Newcastle United focistáját figyelik kiemelten, mint potenciális új igazolást – olvasható.

Címlapról ajánljuk
Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

A kínai miniszterelnök canberrai látogatása a két ország közötti diplomáciai viszony helyreállításának betetőzése – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa hozzátette: a kínai vezetés pontosan tudta, hogy a korábban kirótt kereskedelmi szankciókkal sokat árthat az ausztrál gazdaságnak, mostanra azonban mindkét fél belátta, jobb a békesség.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×