eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás előfutama után az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka tündéri fotót posztolt kislányáról, de van-e még esély a hatodik olimpiájára?

A háromszoros olimpiai bajnok egyéni számban nem indulhat a júniusi úszó Európa-bajnokságon, még abban bízhat, hogy esetleg valamelyik váltóban számítanak rá. A 35 éves sportolónak nincsen olimpiai A-szintje, a kvalifikációs időszak pedig június 23-ig tart.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka hét hónappal gyermeke születése és csaknem két évvel a legutóbbi hivatalos versenye, a 2022-es római Eb után az áprilisi, budapesti úszó országos bajnokságon versenyzett újra, és 200 méter vegyesen Sebestyén Dalma, valamint Kapás Boglárka mögött a harmadik helyen végzett. A kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő 100 méter pillangón nyolcadik, 400 méter vegyesen pedig ötödik lett az ob-n.

Hosszú Katinka életében mostanában a sport mellett a család is központi szerepet játszik. Gelencsér Mátéval tavaly márciusban jelentették be, hogy babát várnak, augusztus 6-án pedig megszületett kislányuk, Layber-Gelencsér Kamília. Az úszónő közösségi oldalain időnként megoszt egy-egy fotót gyermekéről, amint éppen úszik vele vagy ahogy az etetőszékben ül a kislány. A legújabb képen az látható, hogy egy erkélyajtó ablakán néz kifelé a kilenc hónapos baba.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Katinka Hosszu (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés

Hosszú Katinka eddig nem úszta meg a párizsi induláshoz szükséges olimpiai szintidőt, és Sós Csaba szövetségi kapitány döntése értelmében nem lesz tagja a júniusi, belgrádi Eb-re utazó magyar keretnek sem, mivel az egyes távokon az előző, római Eb 8. időeredményeit szabta meg kritériumként, azaz csak olyan versenyző indulhat a kontinensbajnokságon, akinek elvi esélye van a döntős szereplésre.

Hosszú Katinka még abban bízhat, hogy valamelyik váltóban számít rá a szövetségi kapitány az Eb-n, de a végleges összeállításról csak később születik döntés.

Az Iron Swim SE sportolója az ob-n 400 méter vegyesen ugyan megúszta azt az időt, amivel bekerülhetett volna a magyar Eb-csapatba, viszont csak ötödik lett a magyarok között, így nem nevezhető a belgrádi versenyre.

Nagyon úgy tűnik, hogy a világklasszis nem lehet ott a hatodik olimpiáján Párizsban. A kvalifikációs időszak hivatalosan június 23-án ér véget. A nőknél 200 méter vegyesen 2:11,47 perc, míg 400 méter vegyesen 4:38,53 perc az A-szintes idő.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×