eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyilasi Tibor egykori válogatott labdarúgó beszédet mond a Ferencvárosi Torna Club alapításának 125. évfordulója alkalmából a „Fradi volt, Fradi lesz, míg a Földön ember lesz” mottó jegyében a Groupama Arénánál tartott ünnepségen 2024. május 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nyilasi Tibor: amikor először beléptem a klubházba, az meghatározta az életemet

Nagyszabású ünnepséggel emlékezett a Ferencvárosi Torna Club arra, hogy 125 évvel ezelőtt ezen a napon alapították meg az ország legnépszerűbb sportegyesületét. Nyilasi Tibor az InfoRádióban elmondta, hogy már gyereként is fradista akart lenni. A legendás labdarúgó arról is beszélt, hogy az Aranycsapat szövetségi kapitányának is köszönheti, hogy az FTC játékosa lett.

Nyilasi Tibor válogatott labdarúgó a Ferencvárossal játékosként és edzőként is bajnoki címet nyert. Mint mondta, visszagondolva a csapatra, meghatározó pillanatként az jut eszébe, hogy amikor először belépett a klubházba annak idején gyerekként, az rögtön meghatározta az életét, mert egy olyan családba érkezett, amely rögtön befogadta.

„De ezt megelőzően ezért a családért, a Fradiért én már kívülről rajongtam. Vidékről származom, Várpalotáról. Ötéves koromban jöttünk föl Pestre. Rögtön az első útja édesapámnak velem a Népstadionba vezetett a Fradira –

a fradizmus szelleme megcsapott, és hála Istennek, itt ragadhattam”

– fogalmazott Nyilasi Tibor az InfoRádióban.

Mint mondta, Sebes Gusztáv, az Aranycsapat szövetségi kapitánya is segédkezett abban, hogy ferencvárosi legyen.

„Guszti bácsival egy házban laktunk a kelenföldi lakótelepen. Igaz, hogy én az első lépcsőházban, ő a hetedikben, de Guszti bácsi sokat lejárt a grundra, ahol mi összeverődtünk, és sokat mesélt nekünk. Volt, amikor összeszedte a gyerekeket, hogy menjünk fel egy zsíros kenyérre hozzá, leültetett a lakásában a földre, és levetítette a magyar közvetítéses angol–magyar 6–3-at. Nekem az volt az első frenetikus élményem, és az meghatározta az életemet. Akkor még kis csapatban fociztam a margitszigeti Úttörő Stadionban, és Guszti bácsi kijött, és onnantól kezdve pátyolgatott. Aztán felhívta a szakemberek, edzők figyelmét, hogy a tehetségkutatás jegyében menjenek el, nézzenek meg” – idézte fel Nyilasi Tibor, megismételve: sokat köszönhetett Sebes Gusztávnak.

Arra a kérdésre, hogy mi volt nehezebb, játékosként bajnoknak lenni a Ferencvárossal, vagy később edzőként, elmondta: mind a kettő „pokolian nehéz és pokolian nemes” feladat volt, ugyanakkor mindkettő hálás feladat is volt.

„Voltak csalódások, rosszabb időszakok, voltak parádésan hosszú jó időszakok, tehát ez egy életforma, nem tudom megmondani, hogy melyik volt a kedvezőbb, edzőnek lenni vagy játékosnak. Felemelő érzés volt. Sajnos elment az idő, nekem csak ez a problémám” – zárta szavait Nyilasi Tibor.

Az ünnepségen készült további interjúinkat alább meghallgathatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×