eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A győztes Milák Kristóf (j) és a második helyezett Márton Richárd a 200 méteres pillangóúszás döntője után a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én.MTI/Kovács Anikó
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Megszólalt Milák Kristóf edzőpartnere

Megérte részt venni a dohai vizes világbajnokságon, még ha a párizsi olimpia sokkal fontosabb is – mondta az InfoRádióban Márton Richárd, aki 200 pillangón hatodik lett. Virth Balázs Európa-bajnok tanítványa nagyon szeretne már újra együtt edzeni Milák Kristóffal.

Márton Richárd szerint "elég érdekes időszakban" került sor a februári dohai vizes-vb-re, és utólag visszagondolva kicsit "mellékvágányként" is tekint a számára 200 méteres pillangóúszásban a hatodik helyet hozó világeseményre.

"Ahhoz képest, hogy honnan hova jutottunk, a rövidpályás Eb után kellett két hónap alatt felkészülni a vb-re, számomra kicsit extrém volt, de sikerült megoldani minden egyes olyan kérdést, amiről úgy gondoltuk, hogy nem biztos, hogy össze fog jönni" – idézte fel a 24 éves Európa-bajnok sportoló.

Beszámolt bizonyos "malőrökről" is, amelyek közül volt, ami a javára döntött, eleve vb-döntőt is csak egy videós döntés eredményeképp úszhatott.

"Új stratégiát dolgoztunk ki Virth Balázzsal,

az elejét egy kicsivel finomabban kell kezdeni, érezzek rá jobban a mezőnyre, inkább velük menjek, mint hogy én legyek a sereghajtó, és a végén adjak ki mindent.

Tanulságos volt, hogyan lehet akár egy világbajnokságra félkész formából felkészülni két hónap alatt, és eredményesnek is lenni" – részletezte.

A versenyt kihagyókkal nem foglalkozik, azokkal igen, akik viszont ott voltak.

Párizsig még rengeteg munka áll előttük, és még van egy Eb is az olimpiáig, nem beszélve az országos bajnokságról, és egyik versenyen sem szeretne félkész formában rajtkőre állni, mint februárban Dohában.

"Jobb eredményeket szeretnék hozni. A nagy álom, hogy ott legyek a legjobb nyolc között egy olimpián, leírhatatlan élmény lenne. Az a cél, hogy amit a középdöntőben kiadok, ne legyen kevesebb a döntőre. Ezen dolgozunk leginkább, hogy minden összeálljon addigra" – mondta még.

Mesélt az úszósport egészét még inkább érintő kérdésről is – Márton Richárd Virth Balázs keze alatt Milák Kristóf edzéspartnereként készült a világsztár úszó tavalyi pihenőjéig.

"Nem volt még közös edzésünk, de nagyon bízom benne, hogy lesz,

és nekem is hiányzik már, úgyhogy remélem, minél hamarabb mellém ugrik" – adott hangot bizakodásának Márton Richárd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×