eur:
394.33
usd:
370.09
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Gasper Okorn, a felnőtt férfi kosárlabda-válogatott új szövetségi kapitánya a szerződése aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) budaörsi székházában 2023. december 5-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Gasper Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

A magyar férfi kosárlabda-válogatott minden esélyét ki fogja használni a győzelemre vasárnap, amikor az olaszokat fogadja Szombathelyen az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában.

A kvalifikációt csütörtökön 70-65-ös izlandi vereséggel kezdő nemzeti csapat szombati sajtótájékoztatóján Gasper Okorn szövetségi kapitány közölte, Reykjavíkban hibákat követtek el, de kielemezték azokat, és mindent meg fognak tenni azért, hogy legyőzzék Olaszországot.

"Azzal nem árulok el nagy titkot, hogy az olaszok és a törökök papíron jobb csapatot alkotnak, ezt mutatja a világranglistán elfoglalt helyezésük is, de ez nem jelenti azt, hogy ne tennénk meg mindent a győzelem érdekében. Telt ház előtt, nagyszerű hangulatban fogunk játszani, és minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre. Az lett volna a legkönnyebb út az Európa-bajnokságra, ha Izlandot kétszer megverjük. Ez most már nem fog összejönni, de még nincs vége a sorozatnak. Öt meccs még hátravan, három hazai mérkőzésünk lesz, úgyhogy bár garantálni semmit nem tudok, de azt megígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy kijussunk a kontinenstornára" - mondta a szlovén szakvezető.

Báder Márton, a szövetség elnöke kiemelte, az MKOSZ feladata az, hogy a válogatottat támogassa, illetve a magyar kosárlabda stratégiáját úgy építse fel, hogy a magyar válogatott minősége, illetve teljesítménye biztosított legyen.

"Úgy gondolom, hogy a szombathelyi kosárlabda, a Falco és a magyar válogatott szerepe, illetve feladatai maximálisan párhuzamosak. Amit a Falco csinál, és ahogy a Falco eljutott a magyar bajnoki címtől a nemzetközi szereplésen keresztül egy stabil Bajnokok Ligája szerepkörig, az nagyon fontos, hiszen Magyarország elsőszámú férfi klubcsapatáról van szó" - mondta a sportvezető.

Hanga Ádám, a Crvena zvezda légiósa közölte, nem volt szerencsés, hogy az Euroliga és a FIBA nem tudott megegyezni, így évekig nem volt lehetősége az év közi selejtezőkön részt venni, de nagyon örül annak, hogy ez a probléma végre megoldódott.

"Nem ideális, hogy csak három-négy napunk volt együtt készülni egy ilyen fontos meccs előtt, ráadásul új edzővel, de nem akarok kifogásokat keresni. Sajnálhatjuk ezt az izlandi mérkőzést, de most már az olaszok elleni vasárnapi meccsre kell koncentrálnunk" - tette hozzá a 34 éves klasszis, aki Perl Zoltánnal együtt elmondta, hogy a végsőkig fog küzdeni a csapat, mindent meg fog tenni a sikerért.

A válogatott vasárnap 18 órakor fogadja a Schaeffler Arena Savariában az olasz együttest. A kvartett negyedik tagja Törökország, a négyesből az első három jut ki az Eb-re.

A 42. kontinenstornára 2025. augusztus 27. és szeptember 14. között kerül sor Rigában, Tamperében, Limasszolban és Katowicében. A kieséses szakasznak Lettország ad majd otthont.

A magyarok további menetrendje az Eb-selejtezőben:

vasárnap: Magyarország-Olaszország, Szombathely 18.00

2024. november 22.: Törökország-Magyarország

2024. november 25.: Magyarország-Törökország

2025. február 20.: Magyarország-Izland

2025. február 23.: Olaszország-Magyarország

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×