eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnöke, tulajdonosa érkezik a klub helyzetéről tartott sajtótájékoztatójára, a budapesti székházukban 2014. március 14-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Már a napokban magyar kézbe kerülhet az Újpest futballcsapata

Akár a jövő héten lezárulhat az Újpest labdarúgó-csapatánál a 2011 óta tartó Duchatelet-éra. Most már valóban magyar kézbe kerülhet a patinás lila-fehér klub.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy nem a korábban már a vásárlás közelébe érkezett tulajdonosi kör szerezné meg a klubot. Mint a sportnapilap írja: „A pénteki 3–0-s vereségnek persze közvetlen kihatása nincs a tulajdonosváltásra, hiszen a tárgyalások hónapok óta folynak a felek között, esetleg csak felgyorsíthatja a hivatalos bejelentést. Legutóbb tavaly nyáron írtunk a Újpest FC lehetséges eladásáról, akkor három érdeklődő folytatott tárgyalásokat Roderick Duchatelet-vel, de egyikükkel sem született megállapodás. Azóta új kérő jelentkezett, megtörtént a klub átvilágítása és a napokban döntő szakaszukhoz értek az egyeztetések, azóta pedig az elvi megállapodás is megszületett.

Úgy tudjuk, hogy egy hazai nagyvállalat háttértámogatásával valósulhat meg a tulajdonosváltás. Az Újpestnek magyar tulajdonosa lesz.

Az új tulajdonossal együtt hamarosan új szakmai stáb is érkehet a klubhoz, és a háttérben már folynak a tárgyalások az erősítésnek kiszemelt játékosokról. Ezért is vált sürgőssé a megállapodás, hiszen február 14-én lejár a hazai átigazolási időszak.”

Az Újpest a 2024-es év első OTP Bank Liga-mérkőzésén sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Hungária körúton az MTK-tól. A szurkolók Nebojsa Vignjevics edző távozását követelték. A szerb edző, összesen nyolc év alatt, 286 bajnoki mérkőzésen vezette a csapatot a belga tulajdonos érájában. Az őszi idényt is beleszámítva az Újpest a legutóbbi nyolc fordulóban mindössze egy pontot szerzett.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×