eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője, miután győzött a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Török Nagydíján és hetedszer is világbajnok lett az isztambuli Isztambul Park versenypályán 2020. november 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/Clive Mason

Bombahír megerősítve: Lewis Hamilton 40 évesen a Ferrarihoz szerződik

Csütörtök este először az vált hivatalossá, hogy elhagyja eddigi sikerei helyszínét, a Mercedes Forma-1-es istállóját, de már azt is tudni, hogy 2025-ben vörös overallba bújik.

Lewis Hamilton az idény végén távozik a Mercedestől, és a jövő évtől a Ferrari Forma 1-es csapatánál versenyez.

"Csodálatos tizenegy év ez a csapattal, büszke vagyok mindarra, amit közösen elértünk. A Mercedes 13 éves korom óta az életem része, a hely, ahol felnőttem, így arról határozni, hogy elhagyom, a legnehezebb döntések közé tartozik, amelyeket valaha meg kellett hoznom. Ugyanakkor ez a megfelelő idő, hogy megtegyem ezt a lépést és izgatottan várom az új kihívásokat" - idézte a Mercedes honlapja csütörtökön a hétszeres világbajnok brit pilótát, aki megígérte: mindent megtesz, hogy utolsó közös évükben igazán emlékezetes teljesítményt nyújtson.

A Ferrari ugyancsak csütörtökön számolt be weboldalán egymondatos közleményében, hogy Hamiltont 2025-től többéves szerződés köti az istállóhoz.

A Mercedes tavaly augusztusban hosszabbította meg a 39 éves Hamilton és a másik pilóta, a szintén brit George Russell szerződését 2025-ig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×