eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A magyar válogatott játékosai medencébe ugranak a női vízilabda Európa-bajnokság 5. helyéért játszott Franciaország - Magyarország mérkőzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kemény Dénes: nem magyar vízilabdázó az, aki nem az aranyért megy

Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya, a magyar sportági szövetség volt elnöke azt mondta, 99 százalékig biztos abban, hogy a női csapat megszerzi az olimpiai kvótát a pénteken kezdődő dohai világbajnokságon.

A 69 éves szakember az M1 televízióban úgy nyilatkozott, bár az Európa-bajnokságon nem jött össze az indulási jog, nincs vész, mert a vb-n még elérhető két kvóta. Emlékeztetett: 2004 óta, azaz húsz éve a magyar női válogatott mindig jelen volt az olimpián, ráadásul a mostani keretben többen vannak olyanok, akik Tokió előtt is játszottak a kvalifikációs tornán, tehát rutinosak az ilyen helyzetben.

Arra a kérdésre, hogy mennyire volt szerencsés Bíró Attilát egy évvel az olimpia előtt leváltani és a Mihók Attila-Cseh Sándor edzőpárosra bízni a felkészülést, Kemény Dénes azt válaszolta: az edzőcserének mindig van egy olyan pozitív hatása, hogy a rutinos játékosoknál újdonságokat hoz az automatizmusok helyett.

„Az igazi mérce nem a dohai kvalifikáció lesz, hanem az olimpiai szereplés. A magyar vízilabdának az lenne jó, ha ugyanúgy, ahogy Tokióban, mindkét válogatott éremmel jönne haza” – utalt arra, hogy három éve, a japán fővárosban a férfiak és a nők is bronzérmesként zártak.

„Nehéz volt akkor is és nehéz lesz most, Párizsban is, de nem magyar vízilabdázó az, aki nem az aranyérmet tűzi ki célként”

– tette hozzá.

A férfiak Eb-szereplését, a negyedik helyet nagyon pozitívan értékelte a volt kapitány. Mint mondta, előzetesen attól tartott, hogy a fiatal csapat beleszalad egy-két pofonba, de nem ez történt, a játékosok bátrak voltak, mert nem volt veszíteni valójuk, az ellenfelek pedig nem találták a "helyes koncentrációt", hogy egy magyar B-csapat ellen miként kell játszani. A végén azonban már elkezdtek tartani az együttestől, az utolsó két meccs szerinte ezért lett nehezebb.

„Sok fiatalnak meccsről meccsre javult a tudása, nagyon jó húzás volt (Varga) Zsolt részéről, hogy velük ment, bejött” – jelentette ki.

Elárulta, hogy sokat beszélgetett a kapitánnyal, ezért tudja, hogy őt elsősorban már a párizsi olimpia foglalkoztatja. Megjegyezte, hogy a férfiválogatottnál érdekes helyzet alakult ki, a fiatalok összeolvadtak a régiekkel, így néhány helyen változott a fukuokai világbajnok csapat és később sem lesz egyszerű a válogatás.

„Az olimpia vízilabdában mindent visz, a válogatás pedig a munka egyik legnehezebb része” – mondta Kemény Dénes, aki sorozatban háromszor, Sydneyben, Athénban és Pekingben vezette aranyéremre a férfi válogatottat.

„Markovits Kálmán híres mondása volt, hogy nagyon jó állás a szövetségi kapitányi, csak válogatni ne kelljen, meg nehéz meccseket játszani” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a zágrábi jó szereplés csak nehezítette Varga Zsolt helyzetét, ráadásul a párizsi csapatba nem 15, hanem csak 13 játékost lehet majd nevezni.

A szakember szerint Varga Zsoltnak – akiben úgy látja, minden megvan, hogy a várt újabb aranykorszakot szövetségi kapitányként kiszolgálja – a határidő előtt lesz egy-két álmatlan éjszakája, ahogy annak idején neki is volt.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×