eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gurisatti Gréta (b) és az amerikai Rachel Fattal a női vízilabdatorna 5. helyéért játszott Egyesült Államok- Magyarország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

"Súlyos" - Kórházba szállították a magyar női vízilabda-válogatott játékosát

"Azt terveztük, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, de azt nem, hogy játékost fogunk veszíteni rajta" - fogalmazott az egyik társkapitány a simán nyert horvát meccs után.

Szemsérüléssel kórházba szállították Gurisatti Grétát, az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon szereplő női vízilabda-válogatott játékosát. Ezt Mihók Attila társ-szövetségikapitány árulta el a horvátok ellen 17-2-re megnyert vasárnapi mérkőzést követően, amellyel a gárda a csoportja harmadik helyén zárt.

"Azt terveztük, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, de azt nem, hogy játékost fogunk veszíteni rajta. Grétát kórházba kellett szállítani, és úgy láttam, hogy

súlyosabb a szemsérülése.

A horvát center egyszerűen belekapott a szemébe, mindenre kiállítás adnak, itt meg most kiverjük egymás szemét, nem bánnám, ha nem így lenne" - mondta a szakember a találkozót követően.

Az összecsapás elején a magyarok első számú kapusát, Magyari Aldát is le kellett cserélni, miután fejbe lőtték és megsérült a szája, a hálóőr azonban már jól van. "Ő már vissza is tudott volna menni, de mindenképpen szerettem volna, ha ezen a meccsen Neszmély Boglárka is véd, ő pedig remekül szállt be a meccsbe" - jegyezte meg a kapitány.

A magyar csapat hétfőn 20.30-kor a csehekkel játszik a nyolc közé jutásért, a Mihók Attila elmondta, mivel a papírforma alapján annak a találkozónak sem lehet kérdéses a végkimenetele, ezért egy edzésnek fogják fel, amely a lehető legfegyelmezettebben kell végrehajtani.

Várható sikere esetén a magyar válogatott kedden az olaszokkal csatázik majd az elődöntőért.

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a holland és a vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×