eur:
389.62
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Max Verstappen, a Red Bull győztes holland címvédője (b) és (b) és Fernando Alonso, az Aston Martin harmadik helyezett spanyol versenyzője pezsgővel locsolja egymást a pódiumon a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brazil Nagydíjának eredményhirdetése után a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2023. november 5-én.
Nyitókép: MTI/AP/Andre Penner

Újraszámolta a Forma–1 az idei futamokat, egészen más lett a sorrend

Az átlagos leintési pozíciók alapján lecsúszna a dobogóról a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.

A Forma–1-ben a vasárnapi nagydíjakon – és a sprinteken szombaton – szerzett pontok alapján számítják a világbajnokság állását, végeredményét, de most kiszámolták, milyen lett volna a rangsor, ha nem a pontokat, hanem a 22 forduló során elért leintési pozíciók átlagát vették volna alapul – írja a vezess.hu.

Az élen nincs meglepetés, a 22-ből 19 futamot megnyerő Max Verstappen értelemszerűen így is első, ahogy csapattársa, Sergio Perez második helye sem változott, de hátrább csúszott a valóságban a harmadik helyen záró Lewis Hamilton, valamint az Aston Martinnal a szezon első harmadában remeklő Fernando Alonso, és így lépett fel ebben az összesítésben a harmadik pozícióba a ferraris Charles Leclerc.

Lando Norris és az újonc Oscar Piastri két-két helyet rontott a világbajnokságban ténylegesen elért helyéhez képest, a mindössze hét futamon vezető Daniel Ricciardo a kis mintának köszönhetően előkelőbb helyen zárt így, mint a pontok szerint, Valtteri Bottasnál pedig a számok rámutatnak, hogy összességében épp csak egy hajszállal volt jobb csapattársánál, a kínai Csou Kuan-jünél.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×