eur:
388.79
usd:
359.2
bux:
66263.18
2024. február 23. péntek Alfréd
Szabó Szebasztián rajtol a férfi 50 méteres pillangóúszás középfutamában a rövidpályás úszó-világbajnokságon Abu-Dzabiban 2021. december 19-én. Szabó Szebasztián világcsúcstartóként a legjobb idővel kvalifikálta magát az 50 méteres pillangóúszás fináléjába.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sós Csaba a tartalékos úszóválogatott Eb-szerepléséről: soha rosszabbat!

Öt éremmel, de győzelem nélkül zárta a magyar küldöttség a Romániában rendezett rövidpályás úszó-Európa-bajnokságot. A válogatott több versenyzője kihagyta a megmérettetést. Sós Csaba szövetségi kapitányt kértük összegzésre.

Összességében "nem lehet elégedetlen" az évzáró rövidpályás úszó-Eb után Sós Csaba szövetségi kapitány, mivel úgy sikerült öt éremmel hazatérni Romániából, Otopeni-ből, hogy rangos úszók vonultak vissza a közelmúltban vagy hagyták ki a viadalt különböző okokból.

"A két ezüst és három bronz mellett hat országos csúcs is született, azt kell mondanom, hogy soha rosszabbat" – fogalmazott az InfoRádióban Sós Csaba.

Szabó Szebasztián sprintspecialista, de 50 méteres medencében, így is 50 gyorson és 50 pillangón is ezüstérmes lett a 25-ösben. Róla az úszókapitány elmondta, az 50 gyors olimpiai szám, igaz, nagymedencében, és ez figyelemreméltó, 50 pillangón pedig jelenleg is világcsúcstartó társbérletben, de ez a két szám "ilyen", "bejönnek öt-hatan pár századmásodpercen belül".

"Kiegyensúlyozott, nagyon jó teljesítmény az övé, természetesen volt esélye az aranyra, abban bíztunk, a középdöntő alapján a világcsúcsot sem zártuk ki, de ez most így alakult. Két ezüst egy Eb-n? Csinálja utána bárki!" – vetette fel Sós Csaba.

A kapitány szerint Szabó jó úton is lehet Párizsba; az 50 gyorsra helyezte át a fókuszt, és "láthatóan jól csinálja", és a 4x100-as gyorsváltón is nagyon magabiztosan hozza a leggyorsabb időeredményt.

Hogy 100-on is erősítse-e magát, arról a kapitány úgy vélekedett, ha lenne még 8-10 olyan tudású úszó itthon, mint ő, nem lenne rá szükség, de nincs.

A teljes interjút csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallhatja!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Csúcsközelben az amerikai tőzsdék

Csúcsközelben az amerikai tőzsdék

Komoly emelkedéssel és új csúcsokkal zárult a csütörtöki kereskedés az Egyesült Államok tőzsdéin, miután az Nvidia a várakozásokat messze felülmúló negyedéves számokat közölt (megint), köszönhetően az AI-chipjei iránti keresletnek. Nem volt azonban ennyire pozitív a kép az Ázsiában, ahol leginkább vegyes mozgásokat lehetett látni, a japán piac zárva tartott. Európában is hasonló látszott a kereskedés első szakaszában, viszont délutánra elkezdett javulni a hangulat, és az amerikai piacokon is tovább folytatódik az emelkedés, a vezető indexek pedig új csúcsot döntöttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×