eur:
389.8
usd:
359.1
bux:
66293.42
2024. február 26. hétfő Géza
A harmadik helyezett Márton Richárd a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a romániai Otopeniben 2023. december 8-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bronzérmek Romániából

Márton Richárd bronzérmet nyert 200 méter pillangón az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság pénteki napján.

Márton az előfutamban, majd a középdöntőben is inkább csak tartalékolt, taktikázott, mert a pálya szélén szeretett volna úszni, így a 7-es rajtkövet szerezte meg magának.

A fináléban Márton erősen kezdett, a táv felénél harmadik volt, az utolsó 50-et negyedikként kezdte meg és végül nagy hajrával bronzérmesként zárt.

"Tegnap volt 125 méternél egy hiba, ezt kielemeztük és kijavítottuk. Az edzőm, Virth Balázs azt üzente nekem otthonról, hogy a hajrám legyen olyan, mint a római Európa-bajnokságon, ez ki is jött, de nem tudtam, hogy bronzérem lesz belőle, mert nem láttam a túloldalt" - mondta az MTI-nek a futam után Márton. Hozzátette, úgy, hogy edzésmunkából érkezett, ráadásul a múlt hétvégén még az Egyesült Államokban versenyezett, ez egy jó eredmény.

A 24 éves magyar versenyző 1:52.12 idővel csapott célba, ezzel a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte a romániai kontinensviadalon.

A számot a svájci Noe Ponti nyerte 1:49.71 perces idővel.

Dobogó:

  1. Noe Ponti (Svájc) 1:49.71 perc
  2. Alberto Razzetti (Olaszország) 1:50.10
  3. Márton Richárd 1:52.12
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×