eur:
390.45
usd:
364.15
bux:
68293.77
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Jude Bellingham, a Real Madrid angol középpályása az Aranylabda átadási ünnepségére érkezik a párizsi Chatelet Színházba 2023. október 30-án. Az év legjobb labdarúgójának díját a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választásának alapján ítélik oda.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

A Real Madrid csillaga tekintélyes díjat kapott – magyar válogatott is a listán

Jude Bellingham, a Real Madrid angol sztárja kapta a Tuttosport immár hagyományosnak mondható Golden Boy-díját, amellyel minden évben a legjobb utánpótláskorú futballistát jutalmazzák.

A hétfő esti torinói ünnepség első számú ünnepeltje 2021-ben és 2022-ben is az élmezőnyben végzett – akkor jellemzően nála idősebb játékosok mögött –, most pedig nyert, mégpedig nagy fölénnyel a Bayern München német válogatott játékosa, Jamal Musiala előtt.

Bellingham 485, Musiala 285 pontot kapott. Mögöttük már szorosabb volt az első tíz sorrendje:

3. Lamine Yamal (Barcelona) 92,
4. Xavi Simons (PSG, RB Leipzig) 86,
5. Warren Zaire-Emery (PSG) 56,
6. Rasmus Höjlund (Atalanta, Manchester United) 50,
7. Alejandro Balde (Barcelona) 44,
8. Antonio Silva (SL Benfica) 41,
9. Mathys Tel (Bayern München) 33,
10. Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) 31.

A szavazáson csak a legerősebb öt bajnokságban játszókat vették figyelembe. Így

a két ponttal 19. helyezett Kerkez Milos azért kerülhetett be a legjobb húsz közé, mert a nyáron az AZ Alkmaarból a Bournemouth-ba igazolt.

Bellingham a tavaszt a Borussia Dortmundban töltötte még, majd a nyáron 103 millió euróért a Real Madridhoz igazolt. Az első 13 La Liga-mérkőzésen 11 gólt szerzett, továbbá négy találkozón négyet a Bajnokok Ligájában, így összesen 15 gólt szerzett 17 meccsen.

Elismerést kapott a gálán Erling Haaland is, akit Golden Man-díjjal tüntettek ki, mint a 2023-as naptári év legjobb felnőttkorú játékosa. Ez utóbbi kategóriában olyan tekintélyes zsűritagok döntöttek, mint Edwin van der Sar, Pavel Nedved, Rui Costa, Alessandro Costacurta és Andrij Sevcsenko.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×