eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa (j2) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sportközgazdász: kitörési pont lehet az Eb-szereplő labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett sorsolásán. A sportközgazdász szerint olyan futball-láz van ma Magyarországon, hogy teljesen mindegy volt, hogy milyen ellenfeleket kap a magyar együttes.

Dénes Ferenc szerint a 2016-os Európa-bajnoki kijutás csak az előszele volt annak a futball-láznak, ami ma Magyarországon van. Mint azt az InfoRádiónak mondta, a közösségi médiában is inkább az esélylatolgatással foglalkoznak az emberek, kevésbé azzal, hogy jobb lett volna például az angolokkal egy csoportba kerülni. Úgy érzékeli, mindegy, kivel sorsolták össze a magyar együttest, az ország láthatóan a válogatott mögött áll.

A magyar sportrendszer 2010 óta úgy épült fel, hogy az állam gyakorlatilag átvállalta a finanszírozást

- mondta az InfoRádiónak a sportközgazdász.

Nemrég jelent meg az MLSZ kimutatása, ami szerint a profi labdarúgás egy-két kivételtől eltekintve (például Ferencváros, Diósgyőr, Debrecen) nem produkál jegyeladásokat. Magyarázata szerint rendkívül erőteljes a központi kereskedelmi bevételek szétosztása, vagyis az MLSZ-hez jutnak el a források és a klasszikus csapatkereskedelmi szponzoráció szinte eltűnt a labdarúgásból, talán a Ferencváros a kivétel a szakértő szerint.

Mindebből a válogatott lehet a kitörési pont - mondta Dénes Ferenc. Hozzátette, a labdarúgó-válogatott tényleg olyan mértékben éri el és érinti meg az embereket, amit egy klasszikus sportszponzorációban fontosnak és szükségesnek tartanak.

Az nem túl valószínű, hogy ez "lecsorogna" a sportágban, és az sem, hogy ez átvihető lenne más sportágakba

- jegyezte meg a sportközgazdász, aki szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség sikeres Eb-szereplés esetén még előnyösebb szponzorációs szerződéseket köthet majd.

Dénes Ferenc arról is beszélt, hogy mit jelent Szoboszlai Dominik a magyar válogatottnak. Úgy véli, a válogatott körüli rajongás egyfajta Szoboszlai-mániává vált, ez hat vissza a nemzeti csapatra is. Mint kifejtette, ebben az új futball-érában nem volt világsztárunk, és most van egy olyan fiatalember, aki ott áll a nemzetközi sztárrá válás kapujában. Ez egy olyan őrület, amit most kezdünk megérezni, ezért is fogynak ilyen nagyságrendben a mezek.

Az Eb kezdetéig akár több százezer Szoboszlai-mez elfogyhat - tette hozzá a sportközgazdász.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×