eur:
389.09
usd:
363.08
bux:
67981.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Dibusz Dénes, a magyar válogatott kapusa (k) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-ra nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Érkeznek a nyilatkozatok - Dibusz Dénes: nem lenne meglepetés a továbbjutásunk

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.

Mint szombat este a hamburgi sorsoláson kiderült, a 2024-es németországi labdarúgó-Eb-n a magyar válogatott a házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal került egy csoportba.

Marco Rossi szövetségi kapitány (M4 Sport) - Papíron a B, C, D csoport nehezebb, mint a miénk, de Németország otthon lesz, fantasztikus játékosai vannak, ellene nagyon nehéz dolgunk lesz. Skócia és Svájc, valamint Magyarország is úgy gondolkodik, nyílt sisakkal küzd majd, bárki bárkit megverhet. Örülök, hogy Olaszországot és Angliát elkerültük, utóbbit a "komoly revans" lehetősége miatt, és Olaszország is érezhet tartozást ellenem. Arról álmodunk, hogy továbbjutunk a csoportból, de nem mondom azt, hogy ez a célunk. Két lábbal a földön kell járni, folyamatosan fejlődni kell. Túlságosan nagy terhet nem rakhatunk a játékosokra, a szurkolóknak viszont szeretnénk valami különlegeset adni.

Dibusz Dénes (Ferencváros) kapus (M4 Sport): - Az előző Eb-hez képest nem kerültünk gyilkos csoportba, nem lenne meglepetés, ha sikerülne kivívni a továbbjutást. Pikáns, hogy a rendező a mi csoportunkba került, érdekes találkozóink lesznek jövő nyáron. A németek elleni mérkőzést ott folytathatjuk, ahol az előző Eb-mérkőzést abbahagytuk (2-2), persze mindkét csapat változott 2021 óta. Egy Eb-n pályára lépni mindenképpen hatalmas dolog, van most egy bő fél év arra, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amivel lehetőséget kapunk a kapitánytól. Úgy voltam vele a sorsolás előtt, hogy jöjjön, akinek jönnie kell. A harmadik kalapból örültem volna a szlovénoknak, a negyedikből pedig jó volt elkerülni Olaszországot.

Nagy Ádám (Pisa) középpályás (M4 Sport): - Ne hamarkodjuk el a dolgokat... nem akarom azt mondani, hogy örülök a csoportnak, de ha realistán nézzük, vannak erős és kevésbé erős csoportok. Mi abszolút közepes csoportba kerültünk, a németeknek kifejezetten örülök, revansot vehetünk rajtuk. Svájc ellen én már játszhattam két éles mérkőzést, fel tudunk belőlük készülni, utánuk játszunk a németekkel, a skótokat pedig úgy-ahogy ismerjük. Összességében három nagyon jó mérkőzést várok. Abszolút van keresnivalónk, akár a csoportelsőségért is mehetünk! Hogy minél többet játszhassak nyárig, azon most a menedzsmentemmel sokat dolgozunk. Van Pisában egy kialakult helyzet, az edző elképzeléseibe jelenleg nem férek bele. De a labdarúgásban gyorsan változnak a dolgok... Egyelőre annyit tudok tenni, hogy odateszem magam az edzéseken, és rendelkezésre állok a Pisa mérkőzésein.

Fiola Attila (Fehérvár) védő (M4 Sport): - Összességében nagyon nem lehet arra apellálni, hogy ki kap jó csoportot, egy Eb-n nincs ilyen. Németország a házigazda, volt ellenük jó élményünk, de szívesebben kaptam volna a spanyolokat. Hazai pályán a németek jól fognak teljesíteni. A skótok fizikálisan nagyon rendben vannak, láttam őket játszani, Svájcot pedig senkinek nem kell bemutatni, Svájc ellen pedig nem sok sikerélményünk volt az elmúlt mérkőzéseken. De nekünk most zsinórban a harmadik Eb-nk lesz, van önbizalmunk, jó a csapategység, pozitívan várjuk a következő időszakot. Néha-néha eszembe jut a franciáknak rúgott Eb-gólom, sokan emlékeztetnek rá.

Bolla Bendegúz (Servette) középpályás (M4 Sport): - Svájcban légióskodom, várom a mérkőzést ellenük. Nem rossz a csoport, persze alakulhatott volna jobban is a helyzetünk. Mindenképpen szeretném, ha továbbjutnánk. Épp csapatvacsorán vettünk részt, amikor zajlott a sorsolás, nem akartam hozzászólni ehhez, csak nevettünk... Az előző Eb-n nem léptem pályára, az Eb előtt lesz egy edzőtábor, az lesz a célom, hogy bekerüljek a szűkített keretbe, és segíthessem a csapatot.

Nagy Zsolt (Puskás Akadémia) védő (M4 Sport): - Boldog vagyok, hogy a németeket kaptuk, az első válogatott gólomat ellenük szereztem. Skóciára és Svájcra kívánics vagyok, kellemetlen ellenfelek lehetnek. Úgy állok neki minden mérkőzésnek, hogy helyem legyen a keretben, remélem, számít rám a mester. Nagyon várom a lehetőséget!

Csányi Sándor MLSZ-elnök (M4 Sport): - Az a legfontosabb, hogy itt vagyunk, egyenes ágon kijutottunk. Lehetett volna jobb is, rosszabb is, bízom benne, hogy megoldják a feladatot a szakemberek, hogy továbbjutunk a csoportból. Sok meglepetést okoztunk az elmúlt években, ezért igaz lehet a mondás, hogy jobban kell tőlünk félni, mint nekünk az ellenfelektől. A selejtezők előtt alapkövetelmény volt, hogy jussunk ki, most a minimumnak azt kell kitűzni, hogy továbbjutunk a csoportból.

Cikkünk frissül.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×