eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoport negyedik fordulójában játszott Viktoria Plzen - Bayern München mérkőzésen Plzenben 2022. október 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

"Nincs igazán gyenge ellenfél" - reagáltak a többiek is a sorsolás eredményére

Julian Nagelsmann, a házigazda német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint "érdekes" a jövő évi Európa-bajnokság A csoportja, melyben a svájciakat, a skótokat és a magyarokat kapta ellenfélnek a Nationalelf a szombaton Hamburgban rendezett sorsoláson.

"Ez nem egy halálcsoport, de nincs benne igazán gyenge ellenfél. Érdekes négyes, amelyből természetesen tovább akarunk jutni" - mondta a sorsolás után a helyszínen a 36 éves Julian Nagelsmann, aki elismerően szólt a Marco Rossi által irányított magyar válogatottról. "Edzettem néhány magyar játékost, és tudom, mire képesek. A válogatottjuk nagyon érdekes futballt játszik" - vélekedett.

A 113-szoros válogatott, 2014-ben világbajnok Philipp Lahm - aki tornaigazgatóként dolgozik a 2024-es Eb-n - kiegyensúlyozottnak nevezte az A csoportot, és kifejezte az örömét, hogy a nyitómérkőzést a skótok ellen játsszák a németek. "Álomszerű ez, mert jól ismerjük a szurkolóikat, akik igazi fanatikusok, így biztos vagyok benne, hogy az első mérkőzés valódi futballünnep lesz" - jelentette ki.

A 90-szeres válogatott, szintén világbajnok Rudi Völler, aki jelenleg a Nationalelf csapatigazgatója, kiemelte, hogy a riválisaik közül mindhárom nagyszerűen teljesített a selejtezősorozatban. "Egyértelmű esélyese ennek a csoportnak nincs, de mi természetesen tovább akarunk jutni, ez nem is lehet kérdéses. Ehhez jobban kell játszanunk, mint a legutóbbi két találkozónkon, de én személy szerint a skótok elleni nyitómeccsnek örülök igazán. Nagyszerű drukkereik vannak, így biztos, hogy kiemelkedően jó hangulatú lesz a meccsünk ellenük" - nyilatkozta.

Murat Yakin svájci szövetségi kapitány szerint a négyes favoritja a házigazda német csapat, de Skóciát és Magyarországot szintén erősnek tartja. "A skótok megverték a spanyolokat is, kemény meccsre számítok ellenük,

a magyarokról pedig tudom, hogy első helyen zártak a selejtezőcsoportjukban, és kemény futballt játszanak,

úgyhogy készen kell állnunk a kihívásra" - mondta, és kiemelte, tisztában vannak a saját erősségeikkel és gyengeségeikkel, ő pedig jó játékot vár a csapatától, melynek a továbbjutás a célja.

Steve Clarke, a skótok szövetségi kapitánya hangsúlyozta, az Európa-bajnokságon nincs könnyebb vagy nehezebb csoport. "Minden ellenfél, aki itt van, nagyon magas szinten futballozik. Nekünk nincs más dolgunk, mint elfogadni a sorsolás eredményét, és a lehető legjobban felkészülni a tornára" - fogalmazott, a magyarokról pedig azt mondta, erős csapat, mivel veretlenül nyerte meg a selejtezőcsoportját, így nehéznek ígérkezik az ellene sorra kerülő összecsapás.

Az Európa-bajnokság június 14-én kezdődik és július 14-ig tart. A magyarok a csoportjukban június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban a németekkel játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×