eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: M4Sport.hu

Euro 2024: Németország, Skócia és Svájc az ellenfél

Magyarország labdarúgó-válogatottja a német, a skót és a svájci válogatottal játszik a 2024-es Eb csoportszakaszában. A nyitány 2024. június 15., Kölnben. A németekkel és a skótokkal Stuttgartban játszunk.

A nap nem a sorsolással kezdődött Hamburgban. Űlésezett az európai szövetség végrehajtó bizottsága. Egyebek mellett döntés született a jövő évi torna díjazásáról is. Az UEFA ugyanúgy 331 millió eurót oszt szét a résztvevő csapatok között, mint a koronavírus miatt 2020-ról 2021-re halasztott előző Eb-n. A végső győztes 28,25 milliót vihet haza, amennyiben valamennyi csoportmérkőzésén diadalmaskodik.

Minden kijutott válogatott - így a magyar is - már a részvételért 9,25 millió eurót kap, a csoportmérkőzéseken a győzelemért további egymillió, döntetlenért pedig 500 ezer euró jár.

A nyolcaddöntő résztvevői további 1,5 millió eurót, a negyeddöntőbe jutott csapatok pedig újabb 2,5 milliót kapnak. A legjobb négy közé jutást 4 millió euróval honorálják, a finálé vesztese 5 millió euróval vigasztalódhat, míg az Európa-bajnok jutalma a serleg mellett további 8 millió.

A mérkőzéseket Németország tíz városában rendezik, az is eldől ma, a magyar szurkolóknak hova lesz leginkább érdemes igyekezni. Az UEFA készített egy montázst a már biztos Eb-résztvevő 21 csapat egy-egy játékosának képével, a mi csapatunkat a kapitány, Szoboszlai Dominik képviseli.

Ott van már természetesen a sorsoláson a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi is, aki Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályának vezetőjével masírozott be a vörös szőnyegen. Gareth Southgate, Ronald Koeman, Roberto Martínez követte.

A részvevőket négy kalapba sorolták, Magyarország a másodikba került. Minden kalapból egy csapat kerül minden csoportba.

A két műsorvezető az UEFA-tól Pedro Pinto, valamint a német tévés Esther Sedlaczek. Utóbbi egyébként a Hertha BSC szurkolója egyben.

Zenei betéttel kezdődik a program, Jonas Kaufmann és David Garrett muzsikál – egyébként nagyon szépen. Csak hát ilyenkor minden érintett már nagyon feszülten várja, kezdődjön a sorsolás, guruljanak a golyók.

A kapuslegenda, Gianluigi Buffon hozta be a címvédők nevében a trófeát. Csatlakozott hozzá kilenc további legenda, elsőkként Angelosz Hariszteasz és Steve McManaman, aztán Brian Laudrup és Tomás Rosicky, Blaise Matudi, Ricardo Quaresma, Wesley Sneijder és Sami Khedira, végül pedig David Silva. Minden korábbi Eb-győztest képvisel valaki, kivéve az 1960-as győztes Szovjetuniót, amelynek utódválogatottját, az oroszt az Ukrajna elleni agresszó miatt kizárta a részvételből.

Lassan kezdődik a sorsolás, de jön még a kabalafigura, aki az Albärt nevet kapta.

Tényleg kezdődik egy sorsolás, az első kalapos csapatokkal.

A-csoport: Németország,

B-csoport: Spanyolország,

C-csoport: Anglia,

D-csoport: Franciaország,

E-csoport: Belgium

F-csoport: Portugália,

Következik a mi kalapunk, a második,

A-csoport: Németország, Magyarország

B-csoport: Spanyolország, Albánia,

C-csoport: Dánia, Anglia,

D-csoport: Ausztria, Franciaország,

E-csoport: Belgium, Románia

F-csoport: Törökország, Portugália,

Ellenfelek a harmadik kalapból.

A-csoport: Németország, Skócia, Magyarország

B-csoport: Spanyolország, Horvátország, Albánia,

C-csoport: Szlovénia, Dánia, Anglia,

D-csoport: Hollandia, Ausztria, Franciaország,

E-csoport: Belgium, Szlovákia, Románia

F-csoport: Törökország, Portugália, Csehország

A negyedik kalappal teljes lesz a sorsolás.

A-csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

B-csoport: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia,

C-csoport: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia,

D-csoport: Lengyelo./Wales/Finno/Észto. és Hollandia, Ausztria, Franciaország,

E-csoport: Belgium, Szlovákia, Románia és Izrael/Izland, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina

F-csoport: Törökország, valamint Georgia/Görögország/Kazahsztán/Luxemburg és Portugália, Csehország

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×